Blogpost: Saskia Jacobs-Labree

Wat ik op mijn queeste tegenkwam........

Onderweg naar de 1 juli vraag kwam ik langs allerlei te winnen prijzen. Voor als je zelf een schurken/schelmen of een anderzins afwijkende roman wilt schrijven. Nou heb ik het niet zo op de huidige werkelijkheid. Volgens mij bestaat die niet. Wat wel bestaat is het idee dat ik heb over hoe de werkelijkheid is of zou moeten zijn. Maar het blijft maar een idee en mijn werkelijkheid is niet die van jou. En wat betreft schrijven, daar ik heb niet echt weet van. Ik vind het vooral leuk om zelf onder te duiken in andere werelden. Dus de Paul Harland prijs zal ik niet winnen. Toevallig kwam ik regelmatig  Thomas Oldeheuvelt tegen. Vorig jaar nog in het "echt" gezien. Wat is het toch een lekker jong ding! Toevallig woon ik vlakbij het behexte dorpje alwaar Dantes hel zich langzaam voltrok. Ik ben er pas nog geweest. Het arme dorp is nog steeds niet hersteld van Thomas geschrijf. Als je in de bossen en weiden rond het dorp verpoost bestaat er altijd een kans dat je wegzakt in een restant van Thomas hellekuilen. Laatst toen ik met de hond liep voelde ik iets onbenoembaars aan mijn been trekken. Het voelde glibberig en koud aan. Gelukkig wist mijn dappere hond mij te bevrijden! En kan ik mijn wandeling navertellen. Het is verbluffend hoe het geschrijf van Thomas de werkelijkheid heeft doen veranderen. Of is het toch meer zo dat zijn scherpe schrijversoog de verborgen werkelijkheid onthulde? De Hex heb ik niet gezien en gelukkig ook niet gehoord. Ik had wel oordopjes in dus wie weet heb ik haar aanwezigheid gemist. Gelukkig maar. Toen ik echter thuiskwam en mij veilig waande wachtte mij een verassing. En geen aangename kan ik zeggen. Mijn laptop ging een eigen leven en ging aan en uit en begon zelf Word op te starten. Ik vond het heel vervelend maar had nog niet in de gaten dat er echt iets mis was. Dat begon pas toen de laptop zelf tekst begon te typen. In eerste instantie dacht ik dat ik gehackt was. ( Ik had net gemaild met  Angela Merckel en we weten allemaal dat haar computer gehackt is. zij zelf is een ook gehackt, sort of maar daarover misschien later meer) Dus ik heb snel het modem uitgezet om de overname van mijn computer te stoppen. Echter, dit werkte niet! Nu raakte ik toch lichtelijk in paniek. Het begon een beetje creepy te worden. De teksten die mijn laptopje produceerden waren aanvankelijk niet zo eng. Het waren suggesties zoals: zou je nu niet eens wat meer recensies moeten gaan schrijven. En: Volgens mij moet je nog echt even inloggen bij Hebban. Ik laat me natuurlijk niet de wet voorschrijven. Kom nou! Ik laat me toch niet beperken? En zeker niet door mijn eigen computer! Dus ik probeerde mijn computer uit te zetten en programma's af te sluiten. En toen gebeurde het meest afgrijselijke wat ik me voor kon stellen! De computer ging niet meer uit! Accu eruit gehaald, electriciteit eraf... Maar de laptop bleef maar aanstaan en zijn taal werd dreigender. Ik moest dit en moest dat..... en nu...... Ik liep de deur uit en toen begon de laptop me te volgen .... door de lucht. Ik heb een slaapmaskertje opgedaan zodat ik de tekst niet meer kon zien.. Maar daar wist het monster ook wat op. Op maximaal volume begon het tegen me schreeuwen. Een drilsergeant is er niets bij.... Ten einde raad vroeg ik het monster hoe het heette. En het gaf antwoord: Het was het Hebban-monster. En het vertoonde zich in zijn ware vorm. Die is met geen pen te beschrijven. Het is een amorfe verschijning en verandert elk moment van kleur. Sinds het zich bekend heeft gemaakt heb ik geen moment meer voor mezelf. Het volgt me overal waar ik ga. Anderen merken de verschijning niet op. Het lijkt wel aan mij gebonden te zijn. Inmiddels hebben we een soort overeenkomst gesloten. Waar ik aan mijn verplichtingen gesteld door het monster voldoe, geeft het mij antwoord op de vragen die ik heb. Zo weet ik nu wat er op 1 juli 2015 is........


https://www.hebban.nl/lijsten/3041

Reacties op: Wat ik op mijn queeste tegenkwam........

Gesponsorde boeken