Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Wat is jouw favoriete quote uit een boek?

Misschien heb je wel eens gehad dat je een boek las en dat er een zinnetje in stond dat zoveel indruk maakte, dat het je is bijgebleven. Of een boek waarvan de eerste zin heel bekend is: meteen als je die leest, zit je helemaal in die wereld.

Een zo'n quote is het begin van de Donkere Toren-serie van Stephen King: 

"De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de scherpschutter volgde hem."

Ik hoef dat maar te lezen of ik ben alweer bij Roland, de scherpschutter, in de woestijn. Zeggen dat de Donkere Toren serie belangrijk voor me is geweest, zou een understatement zijn. De mix tussen fantasy, western, 'onze' wereld en zelfs sci-fi toonde voor mij aan dat het dus wel degelijk ook 'anders' kon. Hoewel ik misschien niet de Donkere Toren boeken als Kings beste werken zou klassificeren, blijf ik enorm genieten van die bijzondere sfeer die van de DT-verhalen uitgaat. Een sfeer die met dat ene zinnetje opgeroepen kan worden.

Zelf maak ik geregeld quote-kaartjes. Dat is niet meer dan een klein kaartje met een citaat uit een van mijn verhalen erop, met de hand geschreven. Ik vind dat érg leuk om te doen. Meestal leg ik die dingen vervolgens in de la, maar ik heb er nu een drietal die ik ga weggeven. 

Wat is jouw favoriete quote uit een boek? En waarom is juist dát zinnetje je bijgebleven? 
Ik ben erg benieuwd naar jouw favoriete quote! Laat maar weten in een reactie - misschien ken ik het boek wel, of word ik zo nieuwsgierig dat ik 'm ook wil lezen!

22c6dfcb72e70d96ca7e3006d5838044.jpg
3 quote-kaartjes, met daarop de volgende quotes uit mijn eigen boek (Oragayn): 
- "We gaan door. Gardeleden stoppen niet."
- "Waarom doet u de moeite?" / "Omdat niemand dat voor mijn vader deed. En tussen niemand en iemand zit slechts één persoon verschil."
- "Misschien kan ik het niet. Van de fles afblijven, bedoel ik." / "Misschien kun je het wel."

(Deze kaartjes, en meer, geef ik weg in een winactie die maandag 11 november van start gaat op mijn Facebookpagina. Geen Facebook, geen nood - ook via mijn website kan er mee worden gedaan.) 

Lees verder op mijn site

Reacties op: Wat is jouw favoriete quote uit een boek?

Oragayn - Ninja Paap-Luijten Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken