Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Wereld Autisme Dag

1dec77d735c17ebfbb6e8a4065e39f3f.jpg


Op 2 april was het wereld autisme dag. Deze hele week worden er verschillende activiteiten georganiseerd rondom autisme, zie www.autismeweek.nl voor een overzicht van de Nederlandse Vereniging voor Autisme.
Omdat ik ook een vorm van autisme heb, staat deze blog in het teken van deze beperking/ verrijking. Zo was ik vorige week bezig met een challenge van Samen Sterk zonder Stigma, een stichting die zich inzet om psychische problematiek bespreekbaar te maken. Ik vond het zowel verhelderend als confronterend.
Een paar weken geleden, op Internationale Vrouwendag (zie hier en hier voor een verslag), was er een vrouw die een gedicht voordroeg over haar leven met Asperger (een vorm van autisme). Mijn mond viel bijna open. Dit ging over mij! Het was net of zij in mijn hoofd was gekropen en had opgeschreven hoe ik de wereld ervaar. Ik herkende bijna iedere regel, ieder woord van het gedicht. Deze vrouw woont in dezelfde gemeente als ik en heet Suzanne van den Buijs. Het gedicht dat ze voordroeg, getiteld “Mijn Asperger” komt uit haar dichtbundel die vorige maand is verschenen. Deze dichtbundel heet “Suus Leven met Asperger”.
Uiteraard moest ik deze dichtbundel hebben en ben ik naar Korten Boek en Kantoor in Olst gegaan voor een exemplaar. Ik heb hem verder nog niet gelezen, maar zodra dat wel zo is, komt hier zeker een blog over. Wil je meer weten over “Suus Leven met Asperger”, neem dan zeker een kijkje op haar facebookpagina.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Wereld Autisme Dag

Gesponsorde boeken