Nathalie Koenekoop Auteur

Blogpost: Nathalie Koenekoop

Winter blues

Na het voltooid hebben van mijn Bitterzoet manuscript lukt het me maar niet om opnieuw in mijn schrijfritme te komen. En dat terwijl ik er echt heel erg naar uitkijk om verder te gaan met mijn mini chicklit, want ik wil zo graag de avonturen van Hannah en haar vriendinnen beleven en opschrijven. Ik heb genoeg ideeën in mijn hoofd. Ik zit vol inspiratie en hoef alleen maar eventjes de tijd te nemen om ervoor achter mijn laptop te gaan zitten en alles uit mijn vingers te laten komen.
Nee, was schrijven maar zo gemakkelijk.
Het lukt eventjes niet.
’s Ochtends kan ik me er niet toe verzetten om dat uurtje eerder op te staan, … . We hebben een nieuw matras en het ligt zo lekker. Zou het echt daaraan liggen, of is het de winter blues?
En ’s avonds zit (lig) ik opeens plotseling op de bank. Kat op schoot, wijntje naast me en een boek in mijn handen. En dan wil ik ook echt niet meer opstaan.

Niet dat ik het heel erg vind. Ik laat het maar even zo. Even relaxen. Even schrijfpauze en van andere dingen genieten. Dat schrijven komt wel weer. 2015 was voor mij een mooi productief schrijfjaar.
Januari 2016 belooft al om een productieve schrijfmaand te gaan worden, het komt allemaal wel weer goed. Ik ga vijf dagen op schrijfretraite. Daar kan ik lekker schrijfmeters maken. Het lijkt nog zo ver weg, maar ik tel al stiekem de dagen af. Ik kan niet wachten om mijn schrijfkoffertje alvast in te gaan pakken. En ik ga een driedaagse schrijfcursus volgen bij de Universiteit in Leiden, experimenteren met mijn personages. Kan ik mooi mijn hoofdpersonen nog beter leren kennen.
En heel misschien. Of heel misschien, ik denk. Ik weet wel zeker dat ik zwicht en me ook ga inschrijven voor nog een schrijfcursus verhaalontwikkeling voor zes woensdagavonden.
Genoeg dingen om straks weer een passend schrijfritme te vinden.
Alleen daarna nog even blijven volhouden gedurende 2016.

En oh ja. Ik wil in 2016 heel veel gaan lezen. Ik houd nooit bij hoeveel boeken ik in een jaar lees en ik heb ook absoluut geen flauw idee, maar in 2016 ik ga meedoen aan de Hebban reading challenge. Ik heb mezelf voorgenomen om 50 boeken te gaan lezen in 2016. Ik ben benieuwd of me dat gaat lukken naast het schrijven, maar het is een mooie uitdaging.
Van Sinterklaas heb ik al twee boeken hiervoor gekregen; Dogma van Anne Eekhout en Vier plus één van Jojo Moyes. Van de Bankgiro loterij heb ik ook nog eens Het meisje in de trein van Paula Hawkins gewonnen. Drie boeken waarnaar ik uitkijk om te beginnen met lezen.
En aangezien ik komende weken toch niet veel zal schrijven, kan het zo zijn dat ik deze boeken voor 2016 allang uit heb!
Maar gelukkig staat er ook al heel lang een aantekening in mijn agenda voor januari 2016. Ik wil naar het Boekenfestijn in Ahoy.
Niet dat mijn boekenplanken nog vol staan van mijn vorige Boekenfestijn bezoek.

3975756b7d77b89e4f487083f8d70828.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Winter blues

Gesponsorde boeken