Blogpost: Ferry Berges

Wraak Beet

Samenvatting

De stad Alkmaar is het decor van de confrontatie tussen politievrouw Mees van der Linden en haar verkrachters. Als rechercheur van de afdeling Narcotica raakt Mees samen met haar collega Frank Simons verwikkeld in een heroïnezaak en een onderzoek naar de Bolwerkmoorden.
Door een speling van het lot worden, door de ontvoering van de vrouw van Frank en de wrede aanval op de vriendin van Mees, beide zaken met elkaar in verband gebracht.
Gedreven door wraakgevoelens weet Mees overeind te blijven en komt stap voor stap dichterbij haar ultieme doel: 'wraak'.


Inkijk

Hij ziet Lani voor zich. Haar mooie amandelvormige ogen. Haar prachtige licht getinte gezicht. Haar wilskracht om van hun wijn iets bijzonders te maken. Haar sprankelende optimisme om te leven. Haar voorvaderen waren Maori’s. Lani, die hem lief was boven alles.

Hij voelt zich vernederd door zijn dansende buren. Hij voelt de wanhoop en machteloosheid die hem aantastte toen Lani stierf. Hij voelt opnieuw het lijden. Het lijden dat de woede in zijn lichaam heeft gevormd en nooit heeft verlaten. De woede die nu aangewakkerd is.
Hij gaat naar de keuken en pakt het vleesmes waarmee hij zo even nog de paté op de toast smeerde. Hij loopt de kamer in en gaat tussen zijn stampende en schreeuwerige buren staan.
Aangevoerd door Anneke schreeuwen ze: "HAKA – HAKA."
Een waas neemt bezit van Pieter. Hij heeft zijn woede niet meer onder controle. Hij raakt in een psychose. De stemmen in zijn hoofd, die haat en vergelding predikten zijn ontwaakt.
"Steek, steek", zeggen ze.
"Wreek Lani."Reacties op: Wraak Beet

Gesponsorde boeken