Jaimie Pisonier Auteur

Blogpost: Jaimie Pisonier

Zelfliefde

189dfc9a5d20fdac0bcbd1cd0415081d.jpegZelfliefde

Houden van mezelf, doe ik dat? Ik denk het wel, maar ben niet helemaal zeker of ik het wel genoeg doe.
Het is zo gemakkelijk om het geluk van je gezinsleden voorrang te geven op dat van jezelf, niet?  Dat is toch wat ik al sinds jaren doe.
Tot ergernis van mijn man, want die verlangt dat helemaal niet van mij. Waarom leer ik het dan niet af en plaats ik mezelf eens op nummer één? Vooraan in de rij. Dat was een moeilijke vraag. Iets dat je al zolang doet, doe je op de duur op automatische piloot.
Je eigen ik wordt slechts nog een schim van wie je ooit was. Die persoon is natuurlijk niet verdwenen, die houdt zich nog ergens schuil in je. Diep weggemoffeld, verstopt onder een dikke laag stof. Het wordt tijd om mijn eigen ik eens tevoorschijn te halen en de stofmijt eraf te blazen. Dat is wreed eng, want ik herken mezelf niet meer. Wie is die vrouw, ben ik dat?
Wat gek, want de jongere versie van mezelf ziet er zo anders uit. Ik vrees dat we even in gesprek met elkaar moeten gaan.
Ik ga haar moeten verlossen van haar angsten, ze lijkt redelijk onzeker over zichzelf. Misschien wacht ze op een bevestiging, ik kan me precies herinneren dat het vroeger zo ging. Wat zal ze blij zijn als ze verneemt dat het niet meer zo hoeft te gaan. Dat ze vanaf nu zelf mag beslissen wat ze doet, of niet doet, en dat dit ook zeer oké is.
Ik ga haar ook vertellen dat ze mooi is, daar zal ze eerst niets van geloven, maar ik zal het blijven herhalen tot mijn woorden haar als muziek in de oren klinkt. Ze moet weten dat ze ertoe doet en het waard is om terug naar buiten te komen.
Ze heeft altijd goed kunnen luisteren, dus ik wil ervoor wedden dat ze het nu ook zal doen. Ze is een vrolijke meid en met een positieve mindset zal het haar wel lukken.  

Lieve mensen, jezelf graag zien is wél héél belangrijk. Wees lief voor jezelf, want ook jij bent het waard!

Redactiewerk: de ideeënkabouter


Reacties op: Zelfliefde

Gesponsorde boeken