Blogpost: weaverannie

Zoeken naar de creativiteit op Hebban

17-03-2016 door weaverannie 2 reacties


Echt, ik heb mijn best gedaan, ik heb geprobeerd om boeken over creatieve onderwerpen te vinden op Hebban. Niets gevonden.
En dat terwijl in bibliotheken en boekwinkels planken doorbuigen onder het gewicht van teken-, schilder-, textiel- en andere boeken.

Ik nam 'Modebewust breien' van Claire Montgomery mee uit de bibliotheek. Een uitgave uit 2009 van Librero in Kerkdriel. Breiboeken hebben het nadeel, dat de erin opgenomen patronen snel dreigen te verouderen. 
Wat dit boek de moeite waard maakt zijn de moodboards en de garenpaletten. Velen hebben moeite om zelf ontwerpen te maken, ze zijn vooral onzeker over het gebruik van kleur. 
Dit boek kan daar zeker bij helpen. Verschillende thema's worden behandeld. Daarbij staan mooie foto's, om een idee te krijgen, welke kleuren en structuren bij dit thema zouden kunnen horen. Een moodboard met vezels, garenwikkels, proeflapjes, knopen, vondsten, die bij het thema horen, maakt de inleiding af. Dan volgen een aantal patronen, waarvoor het moodboard als inspiratie is gebruikt. Over de meeste patronen was ik niet bijzonder enthousiast, maar de rest van het boek was erg inspirerend en de moeite waard.
De tekst is prettig leesbaar en informatief.

Reacties op: Zoeken naar de creativiteit op Hebban

Gesponsorde boeken