Pepper Kay Auteur

Blogpost: Pepper Kay

Zomer

Ik ben een zomerkind. Niet alleen omdat ik begin juni ben geboren, maar ook omdat ik kou verschrikkelijk vind. Wintersport, hoe leuk dat ook is volgens de fervente skiërs onder mijn familieleden en vrienden, is niet aan mij besteed. Echt niet. Doe mij maar temperaturen van vijfentwintig graden of meer.

Of er dan nog iets zinnigs uit mijn vingers komt? Het zal wel moeten, deadlines trekken zich niets aan van het weer. Maar dan zit je lekker binnen met de airco aan, hoor ik je denken. Echt niet. Mijn werkplek bevindt zich dan in de tuin, onder het zonnescherm. Vanaf ’s ochtends zeven uur flink doorbuffelen tot … Ja, tot zo ver het gaat. Want in de loop van de middag krijgt de warmte vat op me. Haha, dan wordt het ook jou te warm, hoor ik je weer denken. Nou, echt niet.

Maar hoe verder de middag vordert, hoe zwaarder mijn oogleden worden. Dan wordt het tijd om te stoppen waar ik mee bezig ben, of dat nou een vertaling is of een verhaal, want als ik later teruglees wat ik ervan heb gebakken dan is dat soms wel schrikken. Wel heb ik dan een hoop hallucinerende grammaticavormen en een heleboel nieuwe woorden verzonnen, dat dan weer wel…

Reacties op: Zomer

Gesponsorde boeken