Blogpost: Melanie Smit

Zomerliefde schrijfwedstrijd en een beetje over mij

Ik schrijf al vanaf mijn zevende: mijn eerste boekje is amper te vertalen, zo slecht is het Nederlands. Maar het is alsnog een boekje, een verhaaltje, iets wat ik graag op wilde schrijven en waar ik zelfs tekeningetjes bij gemaakt heb.
Op mijn veertiende begon ik met het schrijven van een serie van vier boeken, waarvan ik de laatste ongeveer een half jaar geleden heb afgerond. Nu schrijf ik voor mijn profielwerkstuk ook weer een boek: een verbeterde versie van het eerste deel uit mijn serie!
Het moest er dan afgelopen zomer toch maar eens van komen: meedoen aan een schrijfwedstrijd...
Na een beetje twijfel en aansporing van vriendinnen, schreef ik toch het fragment af en stuurde hem op.
En één van beste vriendinnen appte me afgelopen herfst enthousiast: mijn verhaal zat bij de beste 10!
Na het lezen van alle andere (geweldige!) verhalen, besef ik toch hoeveel talent er in Nederlandse meiden zit om te schrijven.
Om een verhaal dat door je hoofd blijft spoken, te vertellen aan wie het maar horen wil, of in dit geval: lezen.
Victor Hugo noemde het: 'A writer is a world trapped in a person.'
En volgens mij is dat de beste definitie die op dit moment bekend is.
Schrijvers zullen altijd de neiging hebben om de pen weer op te pakken en een verhaal te delen met de rest van de wereld.
Dat kun je toch wel een klein wonder noemen, denk ik...

Reacties op: Zomerliefde schrijfwedstrijd en een beetje over mij

Gesponsorde boeken