MayaWF Auteur

Blogpost: MayaWF

Zussen trilogie helemaal af

Inmiddels ligt al weer enige tijd deel 3 uit de Zussentrilogie in de schappen.
Deel 3, zussenverdriet, verteld het verhaal van de moeder van 2 door haar psychisch mishandelde dochters. Het is niet alleen de conclusie van deze trilogie maar ook het minst autobiografische deel van de serie.
In dit deel beschrijf ik zo goed mogelijk de jeugd van de moeder en het volwassen leven dat ze leidde. Dit was voor mij erg moeilijk omdat ik er maar zo weinig van af weet.
Mijn moeder is altijd enorm gesloten geweest en eigenlijk heb ik geen idee wie of hoe ze was. Ik heb vooral haar woede en agressie meegemaakt en ben haal lang boos geweest over het veroorzaken van PTSS.
Pas later, toen ik dit beter begreep, werd ik nieuwsgierig naar het ontstaan van haar gedrag en gevoelens, het waarom en het begin van deze bekende 'spiraal van geweld' (die volgens mij succesvol bij mij geëindigd is).
Ik kan hier nog steeds enkel naar gissen omdat ik het simpelweg niet weet. Die paar dingen die ik weet heb ik beschreven of aangepast tot iets dat ik qua schrijven mooi vond maar de waarheid is het naar alle waarschijnlijkheid niet.

Desalniettemin is hiermee de Zussen trilogie af. Het verhaal is geschreven, de geschiedenis is de wereld ingegaan en voor mij is het klaar. 
Ik schreef deze trilogie niet om het te verwerken, dat heb ik al jaren geleden gedaan. Ik schreef dit omdat ik vond en vind dat dit verhaal verteld moesten worden. Voor mijzelf, voor anderen in mijn omgeving en voor mensen die door psychische mishandeling in hun kindertijd en jeugd vergelijkbare gevolgen in hun latere leven ervaren.
Het heeft er toe bijgedragen dat ik niet alleen auteur van romans ben maar ook auteur van hulpboeken over de gevolgen van huiselijk geweld getuigen en psychische kindermishandeling en dit ook in actief in mijn werk als life coach en mediator betrek.

Reacties op: Zussen trilogie helemaal af

Zussenverdriet - Maya W.F. Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken