Blogpost: Bellefleur

ZWERFBOEKENDAG doe je ook mee?

Geef je boeken door op Zwerfboekendag.

Op elke eerste 13e dag van het kwartaal vindt Zwerfboekendag plaats. Op 13 april is het dus weer zover! De dag is in 2012 in het leven geroepen voor boekenliefhebbers. Zo kunnen mensen die het leuk vinden om hun boeken door te geven ze vier keer per jaar laten zwerven om een gelukkige vinder blij te maken.Zwerfboekendag wordt steeds bekender en er doen dus ook steeds meer mensen aan mee. Om te ontdekken waar boeken zijn gevonden en achtergelaten kun je de hashtag #zwerfboekendag volgen op twitter. Geef je boeken een persoonlijk briefje mee zodat mensen weten dat het een Zwerfboek is en bescherm het tegen de elementen, want een doorweekt boek is natuurlijk zonde. En laat ze dan maar zwerven! In de trein, op een bankje in het park, of het karretje in de supermarkt, als het maar een plek is waar het boek gevonden kan worden.

06d3b1611b93adde9a5d4043baa5bcb2.png76c4e75f212cfbfeb2c21dfb42fd357b.jpg
 Zwerfboek nummer 1:

Vals vermoeden van Edna Buchanan

Als een Cubaanse journalist in Miami wordt vermoord, raakt misdaadverslaggeefster Britt Montero betrokken bij de wereld van Cubaanse vrijheidstrijders, waartoe ook haar eigen, inmiddels vermoorde vader, behoorde.

Britt hoort over een dagboek dat haar vader bij hield en waarin hij de naam van een verrader noteerde. Een dagboek dat met geaar voor eigen lieven door een balsero uit Cuba naar de Verenigde Staten zou zijn gesmokkeld.

Helaas is Britt niet de enige die dat dagboek wil lezen. Terwijl ze probeert de waarheid over de dood van haar vader te achterhalen, nadert een verwoestende orkaan Miami. Tijdens die storm ontdekt Britt wie de dood van haar vader op zijn geweten heeft.....

Zwerfboek 2: Tophits van Bies van Ede

Een van de kinderboeken die we laten zwerven.
Inclusief CD.
Beleef het verhaal mee op CD!

Jay zag een blik in zijn vaders ogen die hij niet kende. Iets van bezorgdheid en ....... a75d6bc44ef7c8e39beaee3a93a006de8.jpgngst. Waar zou zijn vader ban voor zijn? Er was iets aan de hand. Iets geheimzinnigs. Ze mochten altijd overal komen in de wijk. Het gebouwtje was zo'n beetje het minst gevaarlijke van de hele buurt, vooral omdat je er niet in kon.... Nam zijn vader hem in de maling? Jay dacht het niet en dat maakte hem nieuwsgieriger naar het gebouwtje dan hij ooit geweest was.

In het gebouwtje, dat een studio blijkt te zijn, brand op een avond licht. Jay en zijn zusje Lana slagen erin het gebouwtje binnen te komen. Ze ontmoeten er de opnametechnicus Paul, die op zoek is nar de laatste opname die in de studio zijn gemaakt. Tijdens de zoektocht ontdekken ze dat de studio een gevaarlijke vijand heeft. Een vijand die ook de oude banden in handen probeert te krijgen.

dece84ef2d6f4ab0910bc7417c3e5420.gif Zwerfboek 3: Studio Zes van Liza Marklund

De jonge misdaadverslaggeefster Annika Bengtzon vergaloppeert zich in een eenvoudige moordzaak. Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden; ze is verkracht en gewurgd. De politie verdenkt de eigenaar van nachtclub Studio Sex. Annika Bengtzon, onervaren als ze is, bericht hierover in de krant. Te snel, want er blijkt een tweede verdachte te zijn: een minister...

Zwerfboek 4: het uitzonderlijke leven van Violetta Vonk van Hilde Vandermeerend1a355d93231efb76a9bf92a9d999e3e.jpg


 
Nieuw boek van bekroond auteur Hilde Vandermeeren. - Grappig en ontroerend verhaal over een meisje dat wil weten waarom ze uitzonderlijk is. Violetta Vonk is een uitzonderlijk meisje. Dat vond haar mama, zegt papa. Maar de mama van Violetta is dood en haar papa wil haar niet vertellen waarom ze zo uitzonderlijk is. Daarom gaat ze zelf op onderzoek uit, samen met haar beste vriend J.T. Misschien is ze wel uitzonderlijk goed in dieren redden? Of in het opbeuren van oude mensen? Of is ze alleen maar uitzonderlijk lastig? J.T. heeft zo zijn eigen problemen. Van zijn moeder moet hij meedoen aan een Mister Mini verkiezing, en zijn vader koopt alleen maar T-shirts met doodshoofden voor hem. J.T. lijkt totaal niet op hen. Waarom zijn er trouwens geen babyfoto's van hem? Zou hij geadopteerd zijn? Hilde Vandermeeren is een van de meest populaire kinderboekenauteurs van Vlaanderen. Het uitzonderlijke leven van Violetta Vonk vertelt het grappige en ontroerende verhaal van twee kinderen die alleen maar de waarheid willen horen van hun ouders. Met grappige illustraties van Heleen Brulot.Zwerboek 5: Een klein avontuur Santa Montefiore

60d6be005945b6090f564ad8cd8a222d.jpg

Amy vindt een onverwachte vakantieliefde op de Bahama’s; Rose wordt geconfronteerd met een oude vlam; Jane valt voor de charmes van een exotische schelpenverkoper; Clara wordt betoverd door dokter Montague en Lara krijgt een speciaal cadeau van de Argentijnse Rafael.


Reacties op: ZWERFBOEKENDAG doe je ook mee?

Gesponsorde boeken