STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 0 2 0 1 0

AnderSS jonge kinderen met autisme : een praktische gids gebaseerd op het verhaal van Nyo

1

Rank 1063 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
In AnderSS vertelt Sarah De Keyser het verhaal van (haar leven met) haar zoontje Nyo. Nyo heeft een autismespectrumstoornis (ASS), wat zorgt voor de nodige moeilijkheden in het gezin, op school en daarbuiten. Sarah beschrijft haar dagelijkse zoektocht naar antwoorden en de juiste hulp voor haar zoon, terwijl ze strijdt voor meer begrip van de buitenwereld voor zijn situatie.

Ook haar eigen moeilijkheden, in haar relatie, als ouder en als persoon, komen op een eerlijke manier aan bod. Een theoretisch luik, waarin autismespectrumstoornissen op een duidelijke en vlot leesbare manier uitgelegd worden, kadert het autobiografische verhaal van Sarah en Nyo. Die achtergrondinformatie is essentieel voor een goed begrip van autismespectrumstoornissen.

Achteraan het boek is een praktische gids toegevoegd, boordevol tips, handvaten, adviezen en doorverwijzingen. De gids werd samengesteld door Stiene Van den Eynde en Annelies Snoeckx, beiden tewerkgesteld bij Het Raster vzw, een thuisbegeleidingsdienst voor personen met een autismespectrumstoornis.

AnderSS is geschreven voor iedereen die meer te weten wil komen over het leven van en met kinderen met een autismespectrumstoornis. Zowel grondige als eerder selectieve lezers kunnen in dit boek hun gading vinden. Het boek kan in zijn geheel gelezen worden, maar er kan ook gezocht worden op specifieke thema’s. AnderSS is een stem en een gids voor alle ouders die zelf op zoek zijn naar de juiste hulp en begeleiding voor hun kind.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
153
Uitgeverij
Politeia
Eerste editie
01 januari 2018
ISBN
9782509033161


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Bianca1990
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: AnderSS jonge kinderen met autisme : een praktische gids gebaseerd op het verhaal van Nyo

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken