9025306705
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 1 3 2 2 0 1 0

De geschiedenis van mijn leven

7

Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 19 Favoriet 2 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Het beste uit zijn memoires, gekozen door Arthur Japin.

Casanova. Zijn naam is een begrip, dat de persoon van deze veelzijdige achttiende-eeuwse avonturier niet volledig recht doet. Casanova ontmoette Goethe, discussieerde met Voltaire en Rousseau, werd door twee pausen en vele vorsten ontvangen, schreef een groot aantal boeken over uiteenlopende onderwerpen, vertaalde Homerus, ontsnapte uit een beruchte gevangenis, was werkzaam als geestelijke, vioolspeler, theaterdirecteur, valsspeler, beroepssoldaat en geheim agent, en reisde, gedreven door een onbedwingbare nieuwsgierigheid, vijftig jaar lang door West-Europa.

Zijn memoires, de geschiedenis van zijn leven, geroemd door Heinrich Heine, Henry de Motherlant en Stefan Zweig, zijn het eerlijke en niets verhullende verslag van een leven vol avonturen: duels, oplichterij, intriges, wraaknemingen, liefdes, erotische betrekkingen, vriend- en vijandschappen én daden van onbaatzuchtigheid en medemenselijkheid. Ze bieden een schat aan levenswijsheid en een unieke blik op het dagelijks leven inde achttiende eeuw. De onvolprezen vertaling is van Theo Kars.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
T. Kars
Uitgeverij
Athenaeum-Polak & Van Gennep
Eerste editie
01 januari 1900
Laatste editie
09 juni 2006
ISBN
9789025306700


Boekinformatie wijzigenReacties op: De geschiedenis van mijn leven

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken