De laatste zomer
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 12 3 16 2 6 1 0

De laatste zomer

39

Rank 1923 Gelezen 42 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 72 Favoriet 1 Recensies 4
Literatuur & Romans   Topics 0

Een prachtig verhaal over een groep kinderen die proberen te overleven in een wereld die verwoest dreigt te worden – alarmerend actueel, meesterlijk verteld

Lydia Millets sublieme nieuwe roman volgt een groep van twaalf kinderen die met hun families op vakantie zijn in een groot landhuis aan een meer. De jongeren zetten zich af tegen hun ouders – die hun dagen slijten in een walm van drank, drugs en seks – en voelen zich tegelijkertijd verwaarloosd en onderdrukt. Wanneer een verwoestende storm het zonnige landgoed dreigt te verwoesten, besluiten de leiders van de groep – onder wie Eve – weg te lopen en nemen ze de jongere kinderen mee op een gevaarlijke tocht door de apocalyptische chaos in de buitenwereld.

De rampzalige gebeurtenissen om hen heen beginnen steeds meer te lijken op de verhalen in de versleten kinderbijbel die het broertje van Eve overal met zich meedraagt en zij zet alles op alles om hem in leven te houden.

De laatste zomer is een profetisch, hartverscheurend verhaal over de afstand tussen twee generaties en een beklijvend visioen van wat ons te wachten staat.

In de pers

‘Millet is een van de meest fascinerende romanschrijvers van vandaag.’ The Wall Street Journal Magazine

‘Pijnlijk scherp en vol donkere humor.’ Los Angeles Times

‘Deze fantastische roman begint als een generatiekomedie en wordt steeds duisterder naarmate klimaatrampen zich voor beginnen te doen en de maatschappij uit elkaar begint te brokkelen. Maar Millet blijft lichtvoetig; in deze tijd van grote ontreddering, zo zegt ze, krijgen onze fundamentele mythen een nieuwe, hoopvolle betekenis.’ The New York Times

+


Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Populaire fiction algemeen
Vertaald door
Inge Kok
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Eerste editie
17 februari 2022
Laatste editie
17 februari 2022
ISBN
9789029094689 , 9789402317305


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie
Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Dubieus ouderrapport door kind-perspectief

door: Minca (My Winged Books) 1 like ebook

De laatste zomer, vertaald door Inge Kok, is de tweede roman van Lydia Millet waarin de grenzen tussen ouder en kind, heden en toekomst worden verkend.

In een nabije toekomst gaan twaalf kinderen met hun ouders op vakantie. In het grote afgelegen landhuis hebben ze alles wat hun hartje begeert....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De laatste zomer

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken