Advertentie
Een bedroefde God

Een bedroefde God

4
Rank 2878 Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0
De familieclan van de Jordáns draait met elke politieke wind mee en dat legt ze geen windeieren. Bibliothecaris Aleš Jordán haat het schaamteloze opportunisme van zijn familie. Dat is gevaarlijk, want de familieclan zorgt er zelf voor dat ieder zwart schaap uitgeschakeld wordt. Aan het hoofd van de clan heerst tante Dušicka. Op haar sterfbed draagt ze de macht over aan uitgerekend Aleš. Op niet mis te verstane wijze geeft hij te kennen dat hij weigert in haar voetsporen te treden. Hoe kan Aleš de druk van zijn familie ontvluchten? Een bedroefde God is een spannende en absurdistische parabel over de onmogelijkheid om als individu te bestaan onder welk systeem dan ook. Kratochvil schreef de novelle als eerbetoon aan Kundera en Borges.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Tieske Slim
Aantal pagina’s
112
Uitgeverij
Uitgeverij Kleine Uil
Laatste editie
10 mei 2019
ISBN
9789492190949 , 9789492190956
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Hebban recensie

    Kamila Straatsburg Hebban Recensent

Mensen zijn slechts de verhalen waar goden van dromen

door Kamila Straatsburg op 20-05-2019

De Tsjechische literatuur kent een aantal schrijvers die een magistraal oeuvre op hun naam hebben staan. De wereld is rijker en mooier geworden door boeken van Franz Kafka, Pavel Kohout, Ivan Klima, Karl Capek, Milan Kundera en de mogelijk grootste Europese schrijver ooit, Bohumil Hrabal, wiens oeuvre in stille eenzaamheid helemaal bovenaan de literaire Mount Everest staat, oorspronkelijk,...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook