Een wonderprachtig dier
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 18 4 3 3 3 2 0 1 0

Een wonderprachtig dier

24

Gelezen 24 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 28 Favoriet 1 Recensies 7
Junior Artikelen 3   Topics 0

Na het overdonderende succes van 'Ik wou dat ik een vogel was' zijn we uiterst verheugd en trots om nu 'Een wonderprachtig dier' aan te kondigen. Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters – een voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag.
De adembenemende illustraties van Britta Teckentrup nemen de lezer mee op een reis langs het dierenrijk. Van dolfijnen en walvissen in de diepblauwe zee en olifanten en giraffes op de uitgestrekte savanne, via pinguïnkolonies op de Zuidpool naar apen en tijgers in warme, tropische wouden. Maar ook lammetjes, honden en kikkers worden niet vergeten.
Een perfect boek om keer op keer weer te ontdekken hoe leuk en mooi poëzie kan zijn.
Met gedichten van: Hendrik Marsman, Hans Andreus, Ted van Lieshout, Herman Gorter, Jaap Robben, Johanna Kruit, Koos Meinderts, Rutger Kopland, Sjoerd Kuyper, Bette Westera, K. Schippers, Willem Wilmink, Mary Heylema, Ingmar Heytze en vele, vele anderen.
Voor dit boek gaat Ploegsma een samenwerking aan met het Wereld Natuur Fonds. Een deel van de opbrengst gaat naar dit goede doel.

+


Genre
Kind & Jeugd
Poezie
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
Ploegsma
Eerste editie
09 november 2021
Laatste editie
09 november 2021
ISBN
9789021682525


Boekinformatie wijzigen


Recensies (7)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Een wonderprachtig dier

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.