Elizabeth Finch
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 10 3 26 2 9 1 2

Elizabeth Finch

47

Gelezen 49 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 54 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Newsroom 1   Topics 0

Neil is op een kruispunt in zijn leven aanbeland wanneer hij besluit om opnieuw plaats te nemen in de collegebanken. De gescheiden vader en gewezen acteur is toe aan een geestelijke opfrisser en schrijft zich in voor de cursus ‘Cultuur en Beschaving’. Vanaf lesdag één raakt hij in de ban van zijn iets oudere professor. Elizabeth Finch doceert in eloquente, rokerige volzinnen over St. Ursula, Goethe, Julianus de Afvallige, de Verlichting, en over de parallellen tussen verleden en heden. Ze is een toonbeeld van ruimdenkendheid, en verwacht hetzelfde van haar cursisten.

Alle intellectuele openheid ten spijt blijkt Elizabeth Finch een gesloten figuur die haar privéleven hermetisch afschermt – en daardoor Neil en zijn medecursisten des te meer fascineert. Neils kalverliefde wordt pas echt een obsessie wanneer hij jaren later onverwacht de schriftelijke nalatenschap van zijn mentor erft: dozen vol aantekeningen die wijzen op haar eigen obsessie met de verlichte Romeinse keizer Julianus, de grote tegenstander van het monotheïsme en dus van het opkomende christendom. Wat beoogde ze met dit postume gebaar? Welke opdracht moet Neil voor zijn grote voorbeeld voltooien?

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Ronald Vlek
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
06 april 2022
Laatste editie
08 april 2022
ISBN
9789025472672 , 9789025472696


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Anne Oerlemans Hebban Recensent

Leerzame metafictie die het uiterste vraagt

door: Anne Oerlemans 2 likes ebook

Julian Barnes (1946) stond al vier keer op de shortlist voor de Man Booker Prize en won deze prijs met zijn boek Alsof het voorbij is, met zijn andere romans won hij verschillende andere prijzen in Groot-Brittannië en daarbuiten. In 2018 verscheen zijn roman Het enige verhaal, in 2019 volgde De man...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Elizabeth Finch

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken