Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Het blue zones kookboek
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 1 3 0 2 1 1 0

Het blue zones kookboek

3

Rank 3073 Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 0
Culinair Lijsten 1   Topics 0

Het blue zones kookboek: 100 heerlijke recepten om zelf ook minimaal 100 mee te worden!

Dan Buettner is dé National Geographic onderzoeker die de blue zones (de vijf plekken in de wereld waar mensen het oudste worden) ontdekte en de term groot maakte. Waarom worden de mensen in deze gebieden zo oud? En waarom blijven ze zo lang gezond? Dat blijkt, naast een gezonde leefstijl, vooral te komen door hun dieet.

Daarom ging Dan terug naar deze gebieden om de lekkerste en meest gezonde recepten te verzamelen. Het blue zones kookboek is een prachtige reis vol verhalen uit Sardinië in Italië, Okinawa in Japan, Ikaria in Griekenland, Nicoya in Costa Rica en Loma Lima in Californië. 

Zo ontmoette hij op Sardinië een familie waarbij negen broers en zussen samen 861 jaar waren. En die elke dag als ontbijt zuurdesembrood met minestrone aten. Maar ook proefde hij de zoete aardappel met sesamolie en groene uien uit Okinawa en de zwarte bonen met uien, knoflook en pepertjes op een geroosterde maistortilla in Nicoya. Zo verzamelde hij honderd recepten van de oude lokale bevolking en gaf ze een modern, toegankelijk jasje.

  • Naast recepten bevat het boek veel uitleg over de principes van een gezond dieet en gezonde levensstijl
  • Met schitterende fotografie en verhalen uit de prachtige blue zones

Dan Buettner is ontdekkingsreiziger, fellow van National Geographic, prijswinnend journalist en auteur van meerdere New York Times-bestsellers. Zijn artikelen over de blue zones in The New York Times en National Geographicworden enorm goed gelezen. Inmiddels werkt hij met gemeentelijke organisaties en grote bedrijven in de VS om blue zones-projecten te initiëren, projecten met aandacht voor zowel een gezonde leefstijl als voeding. Hij was te gast bij The Today Show, Oprah, NBC Nightly News en Good Morning America, en keynote spreker bij TEDMED, Bill Clinton’s Health Matters Initiative en Google Zeitgeist. Zijn toespraak op het World Economic Forum in Davos in 2018 werd gekozen als 'een van de beste van Davos'.

+


Genre
Culinair
Eten en drinken algemeen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
Eerste editie
19 oktober 2020
Laatste editie
20 oktober 2020
ISBN
9789000371556


Boekinformatie wijzigen



Reacties op: Het blue zones kookboek

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.