Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het jaar van de rat

Vooral sinds Forsyth's Dag van de jakhals hebben thriller-auteurs met graag actuele gebeurtenissen tot uitgangspunt voor hun intriges en plots gemaakt. Voor Nederland debuteerde Tomas Ross in 1980 sterk met zijn Honden van het Verraad over de Molukse affaire. In 1982 volgde van deze auteur Van Koninklijken Bloede over de Lockhead-affaire. Nu komt Post met een thriller waarin de verwijzingen naar Slavenburg, de olie uit Rusland (Deuss) en de Rotterdamse huisjesmelker Fennis opvallend aanwezig zijn. De ex-politieman Maalbeek en zijn voormalige partner Zuiderveld die we reeds uit zijn eerdere romans kennen, treden ook nu weer op. Gebeurtenissen uit het verleden, o.a. het bombardement op Rotterdam in mei 1940 en het koloniale Indië worden verweven met actuele feiten. 

Toon details

Schrijf een recensie

Is Het jaar van de rat het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Het jaar van de rat

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.