Het leek schoonheid
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Het leek schoonheid

0

Rank 3964 Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 23 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

Beklemmende roman over de destructieve kracht van schoonheid

Na zich jarenlang minderwaardig gevoeld te hebben, heeft de vertelster eindelijk succes als auteur. Maar dan treedt Livia dertig jaar na een tragisch incident opnieuw haar leven binnen. Vroeger was zij in de ogen van de schrijfster de belichaming van schoonheid, maar nu is ze slechts een schim van haar jongere zelf. De schrijfster wordt gedwongen haar verleden onder ogen te zien en vreest te moeten boeten voor haar jeugdzonden.

Vanuit een benauwende perspectief ontvouwt zich een verhaal waarin ze terugkeert naar dat noodlottige moment, waarin Livia nog altijd gevangen zit. In Het leek schoonheid neemt Teresa Ciabatti de lezer mee in een verhaal over het verstrijken van de tijd, boetedoening en de destructieve kracht van schoonheid.

'Teresa Ciabatti vertelt een verhaal met een buitengewoon ritme en een hoog tempo waarin dingen gebeuren die vervolgens nooit gebeurd zijn – en dan toch opnieuw plaatsvinden.' Sandro Veronesi, auteur van o.a. Kalme chaos en De kolibrie

Teresa Ciabatti is auteur en scenarioschrijfster. Ze schreef meerdere romans en korte verhalen, waaronder La più amata, waarmee ze de tweede plek behaalde bij de Premio Strega 2017. In 2021 werd ze opnieuw genomineerd voor de Premio Strega met haar nieuwste roman, Het leek schoonheid. Daarnaast schrijft ze voor Il Corriere della Sera.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
22 februari 2022
Laatste editie
22 februari 2022
ISBN
9789000379804 , 9789000379811


Boekinformatie wijzigenReacties op: Het leek schoonheid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken