Advertentie

Het verdikt

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Frans Schellekens is afkomstig van Vosselaar, een lieflijk dorp in de Kempen. Hij schrijft met een gevoelige pen en geeft je het gevoel of je zijn personages van dichtbij beleeft. Hij is filosoof en poëet en durft vaak de gevoelige snaren laten trillen. Vooral in zijn kortverhalen en poëziebundels geeft hij je een warm gevoel. Hij verwarmde zijn pen als freelance journalist in diverse weekbladen en in een aantal magazines. Soms met de nodige psychologische grond.
Hij schreef drie dichtbundels: ‘De Stille Kracht’, ‘De lange reis’ en ‘Een stil moment van geluiden’. En ook een kinderbundel: ‘Dotje en haar vrienden’. Een verhaal waarbij een klein meisje op een eenvoudige manier onze natuur probeert te redden. Met mooie tekeningen van Sjarel Cambre.
En ‘Jij en ik en de wereld’, een verhalenbundel met korte verhalen, sociale humoristische en realistische korte stukjes met een tikkeltje erotiek en romantiek.

Onmachtige duistere zinnen niet durven uitspreken over leven en dood. In mijn verhaal zweven die twee waarheden door elkaar heen en raken op momenten verward in een kluwen van onbereikbare dingen. Hoe persoonlijk kan men de duistere gevoelens van die duivelse ziekte omschrijven. Beleef samen met mij mijn verhaal over de beleving van mijn longkanker.
Daarnaast ook het verhaal over een man die gedurende zijn leven, eerst een geslaagd sportman was en in zijn privé-leven een gelouterd leider van een internationaal bedrijf, dat via hem internationale contacten beleefde in gans de wereld op diplomatieke missies.
Hij kwam op een dag tot de lugubere constatatie dat hij kankercellen in zijn hoofd had. Waarom hij? Waarom zij? Waarom ik? Vragen zonder antwoord?

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
130
Uitgeverij
Stefaan Van Laere/Uitgeverij Partizaan
Eerste editie
29 augustus 2020
Laatste editie
11 september 2020
ISBN
9789464076011


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Het verdikt

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken