Advertentie
Hoe Lucien Van Impe de Ronde won

Hoe Lucien Van Impe de Ronde won

2
Rank 3361 Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Over de legendarische laatste Belgische eindzege in de Ronde van Frankrijk
Waar was u toen Lucien Van Impe de Tour won? De laatste Belgische eindzege in de Ronde van Frankrijk is een mijlpaal in het sportgeheugen, maar er gebeurde veel meer in die magische koerszomer van 1976. Het hele land werd gek bij de doortocht van de Ronde in Mere, Leuven en Bornem. Freddy Maertens won acht (!) etappes én de groene trui, maar hij worstelde met het publiek en met Lomme Driessens. En waarom was Eddy Merckx er eigenlijk niet bij?
Hoe Lucien Van Impe de Ronde won reconstrueert de intriges en strategieën achter de triomf van Van Impe, maar staat ook stil bij de merkwaardige, soms tragikomische verhalen in de marge. De gele-truidrager die op het podium uit de kleren moet voor een minister, kopmannen die ontvoerd worden door hun eigen sportdirecteur, knechten die zich zo kapot fietsen om hun vrouw te zien dat ze moeten opgeven, doping¬controleurs die vreemde dingen vaststellen, onder meer die ene emmer water die de Tour-geschiedenis had kunnen veranderen…
Geert De Vriese (1962) werkte voor Sport ’80, P-magazine, Ché en de VRT-sportredactie (Sportweekend, Studio 1, De Zevende Dag en het Journaal). In 2009 verscheen zijn boek 1970-1979, De Gouden Jaren van het Belgisch voetbal.
Waarom reed Eddy Merckx niet mee?
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
294
Uitgeverij
Houtekiet
Laatste editie
15 mei 2010
ISBN
9789089240828
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic