De hormoonfabriek
  Lees een fragment
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 12 4 27 3 13 2 1 1 1

De hormoonfabriek

48

Gelezen 58 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 21 Favoriet 2 Recensies 3
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
Liefde en venijn tussen broers, tegenstrijdige belangen tussen commercie en wetenschap, met bronsthormoon volgestopte fabrieksmeisjes en door testosteron voortgedreven kerels - De hormoonfabriek is een bloedstollend verhaal geïnspireerd op historische feiten, waarin het zicht op goed en kwaad soms wordt vertroebeld door de roes van de vooruitgang. De succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, kijkt terug op zijn leven terwijl hij in een bed ligt met een ijzeren rand, dat lijkt op de kooien waarin de proefdieren van zijn laboratorium werden opgesloten. Hij realiseert zich dat het hem niet gelukt is fatsoenlijk te leven. In de jaren twintig van de vorige eeuw stonden hij en zijn tweelingbroer Aron aan het begin van een adembenemend project. Samen met de beroemde hoogleraar en farmacoloog Rafael Levine richtten ze een bedrijf op, waarin het slachtafval van Motkes vleesfabriek gebruikt werd voor het ontwikkelen van hormoonpreparaten.

De omstandigheden aan het begin van de onderneming zijn niet gunstig. Armoede en criminaliteit in de katholieke provinciestad, de klassenjustitie die in het interbellum gemeengoed is en het opkomend antisemitisme vormen een giftig mengsel. Maar Motke zet door, geen prijs lijkt te hoog. Als na de Tweede Wereldoorlog de balans wordt opgemaakt, blijkt dat niemand ongeschonden uit de strijd is gekomen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Cossee, Uitgeverij
Eerste editie
02 oktober 2012
Laatste editie
21 december 2021
ISBN
9789059363694 , 9789059364882 , 9789059363878


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Lucette
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De hormoonfabriek

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken