Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 0 2 0 1 0

Ik draag mijn tong in mijn borst

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
'Dat is waar ik ooit van droomde: spoken word als gewaardeerd literair genre midden inde maatschappij, midden in de cultuur. Elke tijd heeft zijn hedendaagse troubadours, zijn eigen griotten, dichters, luidruchtigen, schreeuwers, declameerders met hun sociale en poëtische commentaar op het leven, de liefde, de dood en alles ertussen.

Voor mij is spoken word een manier om verbinding te maken. Met de kunst, maar vooral ook met een gezelschap, een gemeente, een community van gelijkgestemden, van andere uitsprekers.

het is liefde, het is hartstocht
het is ergens toebehoren waar
herkenning en erkenning
middels taal
middels verhaal
tot stand komen.'

Aldus Babs Gons in de Abraham Kuyper Lezing 2022, waarvan dit boekje de uitgebreide versie bevat. Spoken word is haar favoriete literaire vorm. Ze schrijft ook korte verhalen, artikelen en columns, is lid van de Academie van Kunsten en ontving vele prijzen. In 'Ik draag mijn tong in mijn borst' duidt zij de hedendaagse spoken word-poëzie, met speciale aandacht voor de maatschappelijke rol van dit genre.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
77
Uitgeverij
VU uitgeverij
Eerste editie
13 juli 2022
ISBN
9789086598694


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door José
Rapporteer deze bijdrageReacties op: Ik draag mijn tong in mijn borst

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.