Kanker schrijven
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Kanker schrijven

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
De verbeelding van kanker vormt een fascinerende bron om lijden aan, en leven met, kanker te beschrijven en te bestuderen. Auteurs, dichters, regisseurs, componisten en schilders raken de essentie van ziek-zijn vaak voortreffelijk. Ze zien hoe mensen betekenis geven aan lijden – lijden dat is gekleurd door het psychologische, sociale en maatschappelijke bestaan van mensen met kanker en hun naasten.

Kanker, ‘de keizer van alle ziekten’, figureert veel in romans, gedichten, films, muziek en schilderijen. Dit boek bespreekt romans en egodocumenten met kanker in de hoofdrol. Het verhaal van de patiënt overstijgt de biomedische benadering van kanker. Kanker schrijven opent deuren voor mensen met kanker, hun naasten, hun zorgverleners, en studenten in opleidingen die voorbereiden op zorgen voor mensen met kanker. Luisteren naar de verhalen van patiënten met kanker, verbeeld in verschillende kunstvormen, is wetenschappelijk interessant, en goed voor alle betrokkenen. De romans in Kanker schrijven openen een fascinerende en essentiële wereld van leven met kanker.
+


Genre
Korte verhalen
Bloemlezingen
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Elmar Uitgeverij
Eerste editie
15 februari 2022
Laatste editie
15 februari 2022
ISBN
9789038928401


Boekinformatie wijzigenReacties op: Kanker schrijven

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken