Advertentie

Mijn leven in de hel

228

Rank 6696 Gelezen 254 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 125 Favoriet 8 Recensies 23
Literatuur & Romans Lijsten 4 Spots 2 Top25's 3   Topics 0
De negentienjarige Engelse Sarah Forsyth werkt op een crèche in een provinciestadje. Op een dag ziet ze een advertentie: leidsters gezocht voor kinderdagverblijf in amsterdam. Ze is wel toe aan wat avontuur en reageert onmiddellijk.

Na een serieuze sollicitatieprocedure wordt ze aangenomen. Het lijkt wel een droom. Die droom verandert in een nachtmerrie op het moment dat Sarah op Schiphol aankomt. De mensen die haar ophalen duwen haar in een auto, nemen onder bedreiging haar paspoort af en rijden regelrecht naar de Amsterdamse Wallen.

Daar wordt ze zonder pardon achter het raam gezet. Haar ontvoerders laten er geen misverstand over bestaan: als ze probeert te ontsnappen, zal dat haar dood worden. Anderhalf jaar lang ondergaat Sarah de meest vreselijke vernederingen, tot ze uiteindelijk dankzij puur geluk een onbewaakt ogenblik vindt om te ontsnappen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Waargebeurde verhalen
Oorspronkelijke titel
Slave Girl
Aantal pagina’s
223
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
06 juli 2010
Laatste editie
28 augustus 2012
ISBN
9789089900975 , 9789022556054 , 9789022563304


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Yvonne van der Brugge
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (23)

Keuze van de redactie

Even diep ademhalen!

door: Jannelies Smit 1 like

Na het lezen van Mijn leven in de hel moest ik even diep ademhalen. Ondanks alle nieuwsberichten ben je als lezer niet altijd voorbereid op de gruwelijke werkelijkheid. De werkelijkheid van Sarah – en duizenden andere meisjes en jonge vrouwen – die onder valse voorwendselen naar Nederland gelokt...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mijn leven in de hel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.