Advertentie

Mijn leven met Charles Manson

35

Gelezen 40 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 48 Favoriet 1 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0
Eind 1967 sluit de veertienjarige Dianne Lake zich aan bij de commune van Charles Manson met niet veel meer bij zich dan een briefje met daarop de toestemming van haar hippieouders. Als jongste lid van de 'familie'
krijgt ze het vaak hard te verduren, maar ze ondergaat het willoos. Dianne is wanhopig op zoek naar een vaderfiguur en de macht die de charismatische Charlie over zijn volgers heeft, kent geen grenzen.
Onder leiding van Manson wordt de groep meegesleurd in een maalstroom van drugs, (seksueel) misbruik, manipulatie en waanzin, die in augustus 1969 eindigt in een reeks gruwelijke moorden, gepleegd door trouwe volgelingen van Manson.
Lake maakt geen deel uit van de groep die de misdaden pleegt, maar wordt wel gearresteerd. Mede dankzij haar getuigenis wordt de sekteleider berecht en eindigt een van de beruchtste criminelen uit de Amerikaanse geschiedenis voorgoed achter slot en grendel. Voor het eerst doet Dianne Lake haar verhaal.
+


Genre
Literaire non-fictie
Spannende boeken algemeen
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Harpercollins
Eerste editie
20 maart 2018
Laatste editie
24 april 2018
ISBN
9789402701043 , 9789402755220


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Nico Hebban Recensent

Doorbreken van stilzwijgen

door: Nico
Na jarenlang zwijgen besloot Dianne Lake (1953) haar verhaal te doen. Samen met journaliste Deborah Herman tekende ze het bizarre stukje verleden van haarzelf op waarin ze jarenlang een verhouding had met Charles Manson. Op haar veertiende werd ze één van zijn meisjes, en op haar zeventiende kreeg...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mijn leven met Charles Manson

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken