Advertentie
Non nobis

Non nobis

13
Rank 2227 Gelezen 13 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 20 Favoriet 5 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
'Non nobis', de omvangrijke historische roman over de ondergang van de tempelorde, is het literaire debuut van Hanny Alders. Zij plaatst de lezer in het jaar 1307, als tempelridder Richard de Bastaard onder mysterieuze
omstandigheden Londen verlaat en zich naar Frankrijk begeeft, waar de sluwe Franse koning, Philips de Schone, de tempelorde beschuldigt van ketterij.
De titel van het boek is ontleend aan het devies van de Tempel: 'Non nobis, non nobis, Domine, sed nomini tuo da gloriam - niet ons, niet ons, Heer, maar U zij de glorie'. Met de zelfde opofferingsgezindheid en zelfverloochening zet Richard de Bastaard zich in om de orde van de ondergang te redden. Tegelijkertijd zoekt hij naar het geheim dat de Tempel bewaart over de waarheid rond zijn geboorte, wordt Richard in zijn strijd niet alleen geconfronteerd met de Franse koning, de slappe houding van Clemens V, met edelen en geestelijken, maar ook met zijn eigen broeders en drie vrouwen, die hem elk op hun eigen manier begeren. Als deze strijd tenslotte gestreden is en hij daar lichamelijk en geestelijk gehavend uit verrijst, heeft hij weliswaar gevonden wat hij zocht, maar blijkt het voor veel dingen te laat te zijn.
Genre
Literatuur & Romans
Pockets literaire fictie
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij Conserve
Laatste editie
13 februari 2003
ISBN
9789058312310 , 9789069331560 , 9789069331577 , 9789071380204 , ...
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Verwachtte er veel van

door: Susanne 1 like
Dit boek leek me wel wat, interessant onderwerp natuurlijk. Zelden zo'n amateuristisch geschrijf gelezen, zo kinderachtig, zo cliché. Onbegrijpelijk dat het een tijdje zo'n hype was.

geschiedenis met sterke fictie.

door: Bert w 1 like
Het schrijven van fictie verweven met feitelijke geschiedenis vergt een talent extra van een auteur. Wanneer je pure fictie schrijft, dan heb je de volledige vrije hand om het verhaal te creëren naar geheel eigen goeddunken. Bij het schrijven van geschiedenis dien je je aan de onweerlegbare feiten...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook