Perzik bloesem lente
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 31 4 45 3 10 2 2 1 0

Perzik bloesem lente

88

Rank 386 Gelezen 96 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 225 Favoriet 4 Recensies 28
Literatuur & Romans Artikelen 1 Spots 5   Topics 0

Perzik bloesem lente van Melissa Fu is een epische debuutroman over drie generaties van een Chinese familie, op zoek naar een thuis.

China, 1938. De Japanse invasie is begonnen en Meilin, een jonge moeder, slaat op de vlucht met haar vierjarige zoontje Renshu. Ze kunnen slechts weinig meenemen. Hun dierbaarste bezit is een handbeschilderde rol waarop fabels zijn afgebeeld, en wanneer ze die samen bekijken, ervaren ze troost. Hun vlucht voert Meilin en Renshu dwars door China, en het duurt lang voordat ze een nieuw thuis vinden.

Jaren later woont Renshu in de Verenigde Staten onder een andere naam, Henry Dao. Zijn dochter Lily wil graag meer weten over haar afkomst, maar hij weigert te vertellen over zijn kindertijd. Hoe kan hij zijn gezin echter beschermen in dit nieuwe land als hij gebukt gaat onder zijn verleden? En hoe kan Lily verder groeien als ze niet haar familieverhaal kent?

Perzik bloesem lente van Melissa Fu is een roman over de moderne geschiedenis van China, verteld aan de hand van het verhaal van één familie. Het gaat over de kracht van het verleden, de hoop op een betere toekomst en de zoektocht naar een thuis. Perzik bloesem lente van Melissa Fu is perfect voor de lezers van Wilde zwanen, Dagboek van een geisha en Pachinko.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
456
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
20 april 2022
Laatste editie
21 april 2022
ISBN
9789026358012 , 9789026358029


Boekinformatie wijzigen


Recensies (28)

Keuze van de redactie
Lieke Roovers Hebban Recensent

Weelderige, subtiele familieroman

door: Lieke Roovers 2 likes ebook

Melissa Fu is opgegroeid in de Verenigde Staten en woont momenteel in Engeland met haar gezin. Na studies in de richtingen Natuurkunde en Engels is ze in verschillende functies actief geweest in het onderwijs. Ze heeft al een paar andere boeken gepubliceerd, waaronder een gedichtenbundel, maar ...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Perzik bloesem lente

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken