Raaf
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 10 3 22 2 3 1 0

Raaf

39

Rank 6646 Gelezen 39 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 73 Favoriet 2 Recensies 18
Literatuur & Romans Newsroom 4 Lijsten 1 Spots 4   Topics 0   Leesclub

Tussen de jonge Raaf en zijn moeder loopt een lijntje, een dun wit glinsterend lijntje, iets dikker dan spinrag. Het rekt mee, maar staat altijd gespannen en wordt steeds strakker aangetrokken: als zijn moeder zich voor de zoveelste keer verstopt en Raaf haar moet zoeken; als zij Raaf dwingt tot een soa-test en zij met hem meegaat naar de huisarts; als Frederik – hun hond – na zijn dood via haar laat weten waar hij wil worden uitgestrooid en Raaf gedwongen wordt haar te volgen. Wat houdt Raaf daar bij zijn moeder? Raaf is het verhaal over de grenzeloze relatie tussen een zoon en zijn moeder. In compact en humoristisch proza weet Roos Vlogman feilloos de vinger op de zere plek te leggen, waarbij je je steeds afvraagt: kun je werkelijk loskomen van waar je vandaan komt? Roos Vlogman (1992) won in 2016 met haar verhaal ‘Sessie 51’ de schrijfwedstrijd Write Now!. Ze werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab, het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Letterenfonds. Haar verhalen, essays en gedichten werden gepubliceerd in Trouw, Tirade en De Gids. Raaf is haar debuutroman.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
145
Uitgeverij
Uitgeverij De Harmonie B.V.
Eerste editie
12 januari 2021
Laatste editie
13 januari 2021
ISBN
9789463361132
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Ellen
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (18)

Keuze van de redactie
Eeke Hebban Recensent

Getroebleerde relatie tussen moeder en zoon

door: Eeke 2 likes ebook

Grenzeloos is de liefde van de vijftienjarige jongen Raaf voor zijn moeder in het debuut Raaf van Roos Vlogman. Wat ze ook doet, hij accepteert het en blijft dichtbij haar, zorgt voor haar en past zich aan. Hij heeft eigenlijk niemand anders om een voorbeeld aan te nemen. Duidelijk wordt dat moeder...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Raaf

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken