Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Raven

Europa is bedekt met een geweldig oerbos, waarin linden, eiken en iepen overheersen. Het klimaat is iets zachter dan nu, er valt meer regen. Het Noordzee-bekken is nog maar net volgelopen. Op de grens tussen zee en land, daar waar het water en de vegetatie altijd met elkaar in oorlog zijn leven mensen. Ze bestaan van visvangst en jacht en van het verzamelen van vruchten en eetbare planten.

Raven is met zijn dertien zomers een zoon van dit jagersvolk. Zijn vader is verdronken. Daarna vindt zijn moeder een nieuwe levensgezel. Diens houding is voor de jongen zo onverdraaglijk, dat hij besluit om van huis weg te lopen en pas terug te komen wanneer hij sterk genoeg is om de indringer te verdrijven.

Het boek is het verslag van de reis die Raven maakt naar het hart van het 'rijk der langhuisbouwers'. Als hij na een jarenlange omzwerving inderdaad de weg terug naar huis inslaat, is Raven niet alleen getekend door alle gevaren en avonturen die hem zijn overkomen, maar voert hij ook een revolutie mee naar onze streken: een kleine veestapel, als eerste aanzet voor een nieuwe levenswijze die ten slotte de oude volledig zal verdringen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Raven het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Raven

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.