Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Rollekind
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 6 3 4 2 0 1 1

Rollekind

13

Rank 473 Gelezen 16 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Antwerpen, 1869. Na het verlies van haar ouders verdient Dimpna de kost in een schimmig hoedenatelier. Valentijn was een bestedeling op het platteland, maar is opgeklommen tot stuurman ter koopvaardij. Na enkele ontmoetingen bouwen de twee voorzichtig een band op, maar hun wederzijdse genegenheid maakt weinig kans op ontwikkeling in de klassenmaatschappij van het negentiende-eeuwse Antwerpen. Als Valentijn afglijdt door onbeheerst gedrag en Dimpna onbemiddeld op straat komt te staan, lijkt alleen de mysterieuze Isala van Eyken nog een uitweg te kunnen bieden.

Rollekind is een meeslepend verhaal waarin alle personages hun ellende op een eigen manier proberen te ontvluchten. Kunnen hun keuzes hun lot bepalen of zijn ze niet meer dan een speelbal van trauma’s en tijdgeest? Onder het historische oppervlak borrelt een universele zoektocht naar verbondenheid en oprechte liefde. Over hoe geschiedenis de toekomst wil bespelen en hoe hedendaagse thema’s als ontheemding, emancipatie en pandemie nooit nieuw zijn geweest.

Carolien van ’t Hof (1969) is musicus en vertaler. Na een carrière als fluitist in de Nederlandse omroeporkesten vertaalde en redigeerde ze voor diverse bureaus en uitgeverijen. Tegenwoordig werkt ze in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen. Ze leeft voor haar gezin, muziek, bergen, boeken en geschiedenis. Rollekind is haar debuutroman.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
264
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
Eerste editie
15 april 2022
Laatste editie
22 april 2022
ISBN
9789464340969 , 9789464340976


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Rollekind

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.