Advertentie

Tour de Lance

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In Tour de Lance blikt Raymond Kool in vogelvlucht terug op de prestaties van Lance Armstrong in de Tour de France. Zijn verbazingwekkende rentree in het Tourpeloton, zijn etappezeges en zijn recordaantal eindoverwinningen passeren de revue. Maar ook zijn bijna fatale hongerklop op de Joux-Plane, zijn angstige ritje door het weiland na de val van Beloki en de voortdurende dopingbeschuldigingen aan zijn adres.

Extra aandacht is er voor de laatste Tour de Lance. In 2005 neemt Armstrong afscheid van ‘zijn’ wedstrijd. Naast de zevende zege van The Boss brengt Raymond Kool ook de andere hedendaagse Tourhelden en hun belevenissen uitgebreid voor het voetlicht. Zoals het helse tandartsavontuur van de stressloze sprintbom Tom Boonen, de grappen en grollen van geletruidrager Dave Zabriskie, de mislukte militaire missie van Ivan Basso en de wrange bijsmaak van Karsten Kroons unieke bolletjestrui. En niet te vergeten de millimeterzege van Pieter Weening, de gedenkwaardige opkomst en val van Michael Rasmussen en de immer rondwarende geest van De Kneet.

Tour de Lance is een waardevol document over het tijdperk Armstrong en biedt tevens een kijkje op de wielerhelden die het stokje van hem moeten gaan overnemen.

Raymond Kool is journalist. Eerder publiceerde hij de verhalenbundels Lance en de rest en Lance op z’n best.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Bzztoh
ISBN
9789045306537
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic