Advertentie
Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas

Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas

8
Gelezen 9 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 24 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 4 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

In 2008 was Alleen maar nette mensen een van de eerste romans over de Nederlandse multicultuur. Het boek sloeg in als een bom, won De Gouden Uil en de Inktaap en stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs.
In 2012 verscheen de verfilming. Hoofdrolspelers waren David, de jood uit Amsterdam-Zuid die op een Marokkaan lijkt, en Rowanda, de alleenstaande moeder uit de Bijlmer. Aan het einde van het boek hadden ze geen verkering meer, maar voor dit bijzondere sinterklaasverhaal zijn ze weer bij elkaar gebracht.
David heeft nu een baantje bij een evenementenbureau. Zijn eerste grote opdracht: een sinterklaasfeest organiseren voor de werknemers van een groot internationaal bedrijf. Bij het bedrijf werken veel Hollanders, die een sinterklaasfeest eisen met Zwarte Pieten, maar er werken ook expats en zwarte Nederlanders, die Zwarte Piet niet accepteren.
Kiest David voor zijn vader en zijn carrière en organiseert hij een feest met Zwarte Pieten? Of kiest hij voor Rowanda, die de relatie dreigt te verbreken als hij dat doet? Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas verscheen eerder als feuilleton in de Volkskrant.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
64
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
01 november 2016
ISBN
9789038802800
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Een eyeopener in de racismediscussie

door: Silke van Deelen

Niet alleen fans van Alleen maar nette mensen van Robert Vuijsje (1970) hoeven het vervolg hierop met als titel Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas te lezen. Het verhaal op zichzelf bevat zo’n duidelijke, helder beschreven boodschap dat het ook zonder het eerste deel gelezen te hebben...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook