Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Bloemkool uit Tsjernobyl
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 26 3 9 2 2 1 0

Bloemkool uit Tsjernobyl

48

Gelezen 48 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 32 Favoriet 2 Recensies 21
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 1   Topics 0   Leesclub
Als Victor terugdenkt aan zijn jeugd, komen er herinneringen boven aan een vrolijke, energieke vader, het gezicht van het dorp. Vreemde buien heeft hij, maar hij doet zijn best er voor Victor te zijn. Toch kan hij zijn blik niet afwenden van de horizon. Steeds vaker en telkens langer verdwijnt zijn vader uit Victors leven, tot hij niet anders kan dan toegeven aan zijn kosmopolitische roeping en van het ene op het andere moment naar Oost-Afrika vertrekt. Wanneer Victor hem daar opzoekt, blijken zijn vaders avonturen groots, vaak te mooi om waar te zijn. Victor merkt dat het imperium van gedachten, verhalen en beelden dat zijn vader met zo veel zorg heeft opgebouwd langzaam afbrokkelt. In dit coming of age-verhaal, gebaseerd op de familiegeschiedenis van Roman Helinski, wordt vooral de vader volwassen.
Bloemkool uit Tsjernobyl is een waar meesterwerk, kleurrijk en zeer knap gestileerd. In grote vaart schept Helinski een universele vadergeschiedenis, het begin van een oeuvre.

Roman Helinski (1983) viel op met publicaties in literaire tijdschriften als De Brakke Hond en Deus ex Machina. Hij studeerde moderne letterkunde en journalistiek en schreef columns voor Dagblad De Pers en het AD/Utrechts Nieuwsblad. Zijn verhalen verschijnen in onder meer Hollands Maandblad en Hard gras.

`De belofte van een familiegeschiedenis die te mooi is om waar te zijn.
Tommy Wieringa

`Vele schrijvers hebben van hun jeugd een boek gemaakt; Helinski heeft er meteen ook literatuur van gemaakt.
Frank Heinen
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
22 februari 2014
Laatste editie
24 februari 2014
ISBN
9789044625592 , 9789044625608 , 9789044629231


Boekinformatie wijzigen


Recensies (21)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bloemkool uit Tsjernobyl

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.