Advertentie
Braincrash

Brain Crash

4
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
De internetrevolutie is fantastisch geweest, maar het wordt hoog tijd onze relatie met het wereldwijde web kritisch te beschouwen, tenminste: als we vrije en zelfstandig denkende mensen willen blijven. De hyperwereld ontwikkelt zich razendsnel middels een open internet waar overheden, geheime diensten en sluwe hightech giganten dankbaar gebruik van maken. Zijn we onszelf, starend op de smartphone, aan het kwijtraken? Onze kinderen groeien op in een democratie die onder druk staat en zitten op een verouderd onderwijssysteem. Zijn zij klaar voor de toekomst? Zien ze de gevaren?

Braincrash gaat over vrijheid, over rebellie, samenleven, onderwijs, consumentisme, kritisch denken, Amazon.com, Netflix, stress, meditatie, opvoeden en nog veel meer... Daarnaast zoomt Roelof Broekman in op zijn eigen jeugd, laat kinderen zelf aan het woord en blikt hij terug op zijn succesvolle boek Partycrash en de media-aandacht die het kreeg.

Roelof Broekman (Amsterdam 1967) is schrijver en redacteur. Eerder verschenen de dichtbundel Azotum, de roman In de Waitman en het maatschappijkritische Partycrash. In zijn werk speelt de complexe verhouding tussen volwassene en kind een centrale rol.
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Brouwerij Uitgeverij de
Laatste editie
21 november 2018
ISBN
9789078905950
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Marjan van Druenen Hebban Recensent

De toekomstkinderen van nu

door Marjan van Druenen op 24-02-2019

Na Roelof Broekman’s succesvolle Partycrash verscheen eind vorig jaar van zijn hand: Braincrash, dat zich richt op de toekomst van de kinderen van nu. En dan met name kinderen die theoretisch onderwijs volgen (vwo/gymnasium). Waarom zijn vooral deze kinderen representatief voor zijn boek? Omdat ik vermoed dat we anders met ze om moeten gaan dan we nu doen, want misschien is het wel zo dat ze...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook