Braincrash
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 0 3 1 2 0 1 1

Brain Crash

4

Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
De internetrevolutie is fantastisch geweest, maar het wordt hoog tijd onze relatie met het wereldwijde web kritisch te beschouwen, tenminste: als we vrije en zelfstandig denkende mensen willen blijven. De hyperwereld ontwikkelt zich razendsnel middels een open internet waar overheden, geheime diensten en sluwe hightech giganten dankbaar gebruik van maken. Zijn we onszelf, starend op de smartphone, aan het kwijtraken? Onze kinderen groeien op in een democratie die onder druk staat en zitten op een verouderd onderwijssysteem. Zijn zij klaar voor de toekomst? Zien ze de gevaren?

Braincrash gaat over vrijheid, over rebellie, samenleven, onderwijs, consumentisme, kritisch denken, Amazon.com, Netflix, stress, meditatie, opvoeden en nog veel meer... Daarnaast zoomt Roelof Broekman in op zijn eigen jeugd, laat kinderen zelf aan het woord en blikt hij terug op zijn succesvolle boek Partycrash en de media-aandacht die het kreeg.

Roelof Broekman (Amsterdam 1967) is schrijver en redacteur. Eerder verschenen de dichtbundel Azotum, de roman In de Waitman en het maatschappijkritische Partycrash. In zijn werk speelt de complexe verhouding tussen volwassene en kind een centrale rol.
+


Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Brouwerij Uitgeverij de
Eerste editie
21 november 2018
Laatste editie
21 november 2018
ISBN
9789078905950


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

De toekomstkinderen van nu

door: Marjan van Druenen 2 reacties 1 like

Na Roelof Broekman’s succesvolle Partycrash verscheen eind vorig jaar van zijn hand: Braincrash, dat zich richt op de toekomst van de kinderen van nu. En dan met name kinderen die theoretisch onderwijs volgen (vwo/gymnasium). Waarom zijn vooral deze kinderen representatief voor zijn boek? Omdat ik...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Brain Crash

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken