Advertentie

Brood, zout, wijn

43

Gelezen 46 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 23 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Brood, opdat je in dit huis gezondheid en voorspoed zult kennen. Zout, opdat je leven hier niet eentonig zal zijn. En de wijn heb ik er zelf bij bedacht: dat je hier maar gelukkig mag worden. Nele doet haar symbolische gaven, in een mandje dat ze overhandigt aan de nieuwe bewoner van haar huis. In alle verhalen speelt een verhuizing een rol, het wennen aan het nieuwe onderkomen of het afsluiten van een huis en de daar geleefde jaren. Een weduwe begraaft een Jozefbeeld in de tuin, in de hoop de verkoop van haar huis te bespoedigen. Een vrouw heeft zoveel moeite met het afscheid van haar geliefde huis dat ze er op een nacht terugkeert en inbreekt. Een makelaar vindt de jonge vrouw van het stel aan wie hij een appartement probeert te verkopen veel te aardig voor de praatjesmaker naast haar; hij aarzelt of hij de verkoop moet laten lukken.

De personages in Brood, zout, wijn zijn perfect getekend en hun tekortkomingen pijnlijk herkenbaar, zowel voor de mannelijke lezer van zestig als voor de vrouwelijke van twintig.

+


Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
01 augustus 2017
Laatste editie
21 augustus 2017
ISBN
9789025450700 , 9789025450717


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Keuze van de redactie

De illusie van een nieuw leven

door: Inge Deutekom 1 like

Vonne van der Meer (1952) staat bekend om haar psychologische romans en verhalen over vrouwelijke gevoelens en gedachten, morele dilemma’s en de botsing tussen fantasie en werkelijkheid. Haar verhalen zijn herkenbaar. Ook al heb je zoiets zelf niet meegemaakt, je kunt het je goed voorstellen omdat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Brood, zout, wijn

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken