Advertentie
Voorplat Charlatans

Charlatans

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Thuiskomen. Vijftien jaar na haar vertrek wil Norah de Klerk niets liever. In het idyllische Stokerdam runt haar familie sinds jaar en dag een succesvol hotel in de volkswijk Lefshaven. In haar geboortestad lijkt de tijd stil te staan. Je kunt er nog werkelijk onbereikbaar zijn, en de burgers leven met elkaar in harmonie.

Maar van het Stokerdam uit haar herinneringen is weinig over, ontdekt Norah al vlug. De harmonie wordt in stand gehouden door het Bureau Corrigerende Dienstverlening (‘Uw bestwil is ons belang’), dat moreel gedrag afdwingt met het SamenlevingsContract. Lefshaven en het hotel zijn in verval en een sluimerende onrust verscheurt de stad. Norahs neef Gabriel, raadslid in de stad, drukt haar op het hart op te passen voor de charlatans van Lefshaven en haar intenties zuiver te houden. Maar als haar voortvluchtige neef Lorenzo haar inleidt in de geheime cultuur van de illusionisten, zwervers en zwendelaars in de wijk, ziet ze dat dat zo simpel nog niet is. Ze wordt gedwongen te kiezen tussen orde en chaos, aanpassen of ontsnappen, de maatschappij en het individu, tussen de regel en de uitzondering.

In een tijd waarin nationale grenzen en culturele politiek volop ter discussie worden gesteld kan een roman niet actueler zijn dan Charlatans. De avonturenroman gaat over de morele dilemma’s van burgerschap, stelt de vraag wat een thuis je waard mag zijn, en zit propvol bonte personages die altijd nog wel een overlevingstruc achter de hand hebben.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
31 december 2020
ISBN
9789044637489
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic