Advertentie

De dagen

0

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Wie zijn aardiger, slimme of domme mensen? Waar laat je je woede als een ander je meteen gelijk geeft? Hoe komt het dat de mensen die het écht zwaar hebben daar juist lachend over praten? Voor het eerst brengt deze bundel het werk samen van twee meesters van het portretteren van het alledaagse. Peter van Straaten tekent naast zijn politieke prenten al ruim twee decennia onweerstaanbare schetsen uit het dagelijkse leven. Renate Rubinstein schreef als koningin van de column niet alleen over de grote kwesties van de tijd, maar ook over de kleine dingen die een mens pas echt beheersen.
Zet hun impressies van het alledaagse naast elkaar en je begrijpt meteen dat Rubinstein en Van Straaten bevriend waren.
Een scherp gevoel voor het vergeefse, knullige en tegenstrijdige, maar altijd vitaal en om te lachen - hier staan zielsverwanten. De dagen laat die zielsverwantschap eindelijk zien, in een kleine cursus hoe-te-leven van twee kenners. Een verrukkelijk en troostend boek.
+


Genre
Korte verhalen
Gebundelde columns en interviews
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Augustus
Eerste editie
19 december 2011
Laatste editie
19 december 2011
ISBN
9789045705323 , 9789045705224


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: De dagen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.