Advertentie

De dochter van de zeemeermin

65

Gelezen 72 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 74 Favoriet 0 Recensies 4
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

De dochter van de zeemeermin van Lydia Rood is een wervelende historische roman, gebaseerd op de sage van de zeemeermin van Edam. Voor de liefhebbers van Nachtblauw, Roeien naar de Volewijck en Tulpenliefde.

Edam, 1403. Tijdens een zware storm drijven woeste golven een vrouw het Purmermeer in. Groen van het zeewier wordt ze eruit gevist. In de jaren die volgen wordt de ‘Watervrouw van Edam’ een bezienswaardigheid. Goede zielen leren haar spinnen en bidden als een christenvrouw, maar de mensentaal leert ze nooit. Dan duikt er opeens een meisje uit Schotland op dat beweert haar dochter te zijn.

Lydia Rood neemt de lezer in De dochter van de zeemeermin mee naar de Middeleeuwen: een tijd van oorlog, bijgeloof en van strijd om de troon. Lydia Rood is één van Nederlands bekendste schrijfsters. Voor haar jeugdboeken ontving ze onder andere een Vlag en Wimpel en een Zilveren Griffel.

+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
16 maart 2017
Laatste editie
16 maart 2017
ISBN
9789026336065 , 9789026336072


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De dochter van de zeemeermin

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.