Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De dode kamer
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 88 4 83 3 18 2 11 1 3

De dode kamer

203

Gelezen 215 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 292 Favoriet 47 Recensies 52
Thrillers & Spanning Artikelen 19 Lijsten 6 Spots 8 Hebban 1000 615   Topics 0

Winnaar van de Hebban Thriller Award 2014

Ik heb me al zo vaak in mijn broer vergist. Ik dacht altijd dat ik hem goed kende en dat hij voorspelbaar was. Ik dacht dat ik wist hoe hij in elkaar zit, maar inmiddels moet ik toegeven, dat ik geen idee meer heb wie Misha is en waar hij toe in staat is.”

Beroepswerkeloze Lennart Larsen en zijn jongere broer, succesvol architect Misha, zijn in alles elkaars tegenpolen. Lennart brengt zijn dagen door met drinken, blowen en het behouden van zijn Sociale Dienst uitkering, terwijl Misha zestien uur per dag werkt. Hun ouders zijn vijftien jaar eerder omgekomen bij een auto-ongeluk en dat verlies is een kruispunt gebleken, waarop de broers beiden een andere afslag hebben genomen. Het contact tussen hen verloopt uiterst moeizaam en er gaan soms periodes van weken voorbij, waarin ze helemaal geen contact hebben. Wanneer Misha echter langere tijd zijn telefoon niet opneemt en Lennart op onderzoek uitgaat, ontdekt hij dat zijn broer ontslag heeft genomen en is vertrokken naar Amerika.

Het is het begin van een wekenlange zoektocht, die Lennart genadeloos hard confronteert met het verleden, leugens en waarheden, geheimen, raadsels, codes, dubbele agenda’s en herinneringen. Naarmate zijn zoektocht vordert en hij steeds meer aspecten van Misha’s leven ontsluiert, komt Lennart erachter dat hij zijn broer helemaal niet goed kent en dat hij geen idee heeft waar Misha toe in staat is.

Ondertussen gaat Misha de confrontatie aan met de geesten uit zijn verleden en nieuwe demonen, terwijl het geheim dat hij al vijftien jaar met zich meedraagt hem steeds verder de duisternis intrekt en hij zich in een uitzichtloze wraakmissie stort. Onbedoeld en ongewild trekt hij daarbij de aandacht van seriemoordenaar Donald Skinner.
De gevolgen zijn niet te overzien.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Serie
Project X (1)
Aantal pagina’s
716
Uitgeverij
Agemo Uitgeverij
Eerste editie
22 november 2013
Laatste editie
22 november 2013
ISBN
9789082137002 , 9789082137033
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Lucette
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (52)

Keuze van de redactie

Uiterst professionele schrijfstijl

door: Cees van Rhienen 4 likes

In Schiedam geboren, Vlaardingen opgegroeid en nu woonachtig in Rotterdam. Vanaf haar veertiende is het schrijven begonnen en langzaam is dit zich in opgaande lijn gaan ontwikkelen door het experimenteren met stijlen, verschillende manieren van opbouw en meerdere perspectieven. Uiteindelijk heeft ...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De dode kamer

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken