Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De goddelijke kanarie
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 1 2 0 1 0

De goddelijke kanarie

2

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
De goddelijke kanarie, waarin August Willemsen de complete geschiedenis van het Braziliaanse voetbal behandelt, is hét schoolvoorbeeld van een literair sportboek. Toen dit veelgeprezen boek begin jaren negentig bij uitgeverij Thomas Rap voor het eerst verscheen, stond er achterop het volgende te lezen: `Er is een tijd geweest dat Nederland en Brazilië het mooiste voetbal op aarde speelden. Brazilië werd driemaal wereldkampioen, in de korte tijd van twaalf jaar (1958, 1962 en 1970). Nederland ten onrechte nooit.
Hoewel die tijden ver achter ons liggen, is Brazilië alweer ruim tien jaar hét toonaangevende voetballand. Van de twintig WK-toernooien heeft 'De goddelijke kanarie', zoals het Braziliaans nationaal elftal genoemd wordt, er vijf gewonnen. Het Braziliaanse voetbal van de laatste vijftien jaar wordt geassocieerd met legio geniale voetballers: Romário, Ronaldo, Robinho, Ronaldinho, Kaká, Adriano om er slechts enkelen te noemen. Al die spelers, evenals de verhalen achter de laatste twee wereldtitels, waren nog niet door August Willemsen geboekstaafd. Maar nu dus wel, in deze geheel vernieuwde en bijgewerkte editie.
+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sport en spel algemeen
Aantal pagina’s
303
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
Eerste editie
20 maart 2007
Laatste editie
20 maart 2007
ISBN
9789029564557


Boekinformatie wijzigenReacties op: De goddelijke kanarie

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken