Advertentie
De goudmaker van Soezdal - Kort verhaal

De goudmaker van Soezdal - Kort verhaal

40
Gelezen 39 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 1 Spots 4   Topics 0

Montagne Russe (roetsjbaan) is een werveling van verhalen die zich grotendeels afspelen in hedendaags Rusland. Het decor is vooral Moskou, het Manhattan van Europa, waar de negentiende eeuw na de val van het communisme in bepaalde opzichten als een duveltje uit zijn doosje is gesprongen. Een meeslepend boek voor onder de dekens als buiten de wind om het huis giert én onder de palmen van een exotisch strand, verteld met on-Nederlandse adem en vitaliteit. Zijn de persoonlijke verwikkelingen van de auteur in het eerste deel vaak hilarisch zoals wanneer hij vertelt over een tragische liefde van zijn homoseksuele onderbuurman, joods Siberië bezoekt of bijna het leven laat op een gammele veerboot tussen Rusland en Turkije , in de latere verhalen kampen de protagonisten, eenzame mannen en massagehoertjes, met de krankzinnigheid van het bestaan, seks, de dood en de onmogelijkheid van liefde themas uit Waterdrinkers romans.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
Laatste editie
01 mei 2013
ISBN
9789029591874
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 3 4 6 3 23 2 7 1 1

Artikelen over De goudmaker van Soezdal - Kort verhaal

Hebban Adventskalender 2018 - Dag 8
08 december 2018 24 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Evelien Walravens Hebban Recensent

Te kort

door: Evelien Walravens 1 like luisterboek
Pieter Waterdrinker schrijft naast meeslepende romans over zijn belevenissen in o.a. Rusland ook korte verhalen. De goudmaker van Soezdal is opgenomen in de verhalenbundel Een dame in Kislovodsk. Deze verhalen lenen zich bij uitstek om te beluisteren, zeker als deze voorgelezen worden door Rik van...

Kort verhaal

door: Caterpillar 1 like
Een luisterverhaal waar je lekker naar kunt luisteren en zo iets meer leert over Rusland . Over een klooster waar hij wil overnachten. Zo tussendoor goed te doen al is het niet echt iets voor mij maar wel leuk om te hebben.. Weer eens wat anders dan Ik gewent ben .

Redelijk

door: Desirée 1 like ebook
Het korte verhaal is voorgelezen door Rik van de Westelaken. Pieter Waterdrinker is in Rusland ondergesneeuwd en moet noodgedwongen overnachten in een klooster. Daar komt hij via de kloosterwachter bij de alchemist Joeri terecht. Hij wordt ook wel de goudzoeker genoemd. Rik van de Westelaken...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook