Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De grote terugtocht

Er zal wel geen Duitse frontsoldaat zijn die in Rusland heeft gevochten en bij het horen van het woord 'Rollbahn' niet onmiddellijk een deel van zijn leven voor ogen ziet.
De 12 meter brede, zicht schijnbaar eindeloos uitstrekkende weg dwars door Rusland heeft over het lot van miljoenen Duitse soldaten beslist. Hierover zijn ze in oostelijke richting opgerukt tot vlak voor moskou...hierover zijn de gedemoraliseerde Duitse divisies twee jaar later teruggetrokken, verslagen door een vernietigende overmacht aan materieel en mensen, door de onmetelijke uitgestrektheid van het land en door de meedogenloze natuur.
Deze weg heeft jaren achtereen een beslissende rol gespeeld in het leven van talloze Duitsers.
Het boek bevat vele aangrijpende episodes, waardoor de lezer zich bewust wordt van de drama's die zich op deze weg hebben afgespeeld.
Toon details

Schrijf een recensie

Is De grote terugtocht het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.

Reageren op De grote terugtocht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.