De jongen die het paard van Attila stal

6

Artikelen 2 Gespot 2

Twee broers, de Grote en de Kleine, zitten vast in een diepe put. Geïsoleerd in deze kleine ruimte worden zij gekweld door dorst, honger, barre weersomstandigheden en ziekte. Ze eten wat ze kunnen vinden en doen hun uiterste best om te overleven en hun geest in bedwang te houden, die op de rand van de gekte balanceert. Teruggeworpen op zichzelf en op elkaar gaan ze samen de strijd aan met extreme fysieke beproevingen en intense emoties. Terwijl ze vechten om de hoop niet te verliezen, bedenkt de Grote een plan om zijn broertje te bevrijden.
Tegen een achtergrond die op een bijzondere manier tot het minimale is gereduceerd – twee personages, een en dezelfde locatie – en in een virtuoze stijl vertelt Iván Repila een ontroerend verhaal over overlevingsdrang, broederliefde en solidariteit, een verhaal dat bezit van je neemt en je niet meer loslaat.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
24 maart 2016
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023494751 , 9789023495758


Artikelen over De jongen die het paard van Attila stal

Bauer literatuurt: Mooischrijverij
23 augustus 2016 4 likes
Hebban Sterrenparade (14)
24 april 2016 1 like
  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

Beklemmend

door: Ann Busquart 1 like
Twee broers, de Kleine en de Grote, zitten opgesloten in een put in het bos. Hoe ze daar gekomen zijn, is heel lang onduidelijk. Bijna drie maanden proberen ze te overleven op wat ze vinden in de put: wormen, insecten, wortels... en proberen ze de wanhoop en de waanzin de baas te blijven. Deze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic