De misdaad van graaf Néville

29

Artikelen 3

Amélie Nothomb neemt ons mee naar haar thuisland België en in het bijzonder naar het aristocratische Belgische milieu. De wereld van graven en gravinnen, buitenhuizen, golftoernooien en extravagante feesten. Maar wat stelt een adellijke titel in de eenentwintigste eeuw nog voor?
Met oog voor detail toont Nothomb de tragiek van het gezin Néville, dat nog wel een titel heeft, maar geen geld. Ze moeten het prachtige familiekasteel verkopen. Nog eenmaal zullen zij, traditiegetrouw, een een tuinfeest geven, waarbij de champagne rijkelijk zal vloeien.
Maar als een waarzegster graaf Néville voorspelt dat hij op het feest een van zijn gasten zal vermoorden, komen de familieverhoudingen op scherp te staan. Zal de voorspelling uitkomen en zal de graaf als moordenaar de geschiedenis ingaan?
De misdaad van graaf Néville is een moderne, literaire parel, die meteen aanvoelt als een classic: scherp, elegant en vol verbeeldingskracht.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
20 mei 2016
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401605328 , 9789401605335


Artikelen over De misdaad van graaf Néville

Hebban Sterrenparade (29)
07 augustus 2016 2 likes
Hebban Sterrenparade (22)
19 juni 2016 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (3)

Het plan (niet de misdaad) van graaf Neville

door: Cheen 1 like
!In deze review komen spoilers en mijn ongezouten meningen in voor! Review 9# Moeders had in de koopjesbak bij de Bruna weer een boek voor mij gevonden. Zelf zou ik niet zo snel geld uitgeven aan zo'n kort boek (dan doe ik liever de e-book variant.) De voorkant is prachtig. Het verhaal: Maak...

Een verhaal met een donker randje en een helder einde

door: Ingridje 1 like
Je kan onmogelijk alles en iedereen lezen maar soms moet je een boek gelezen hebben om er over mee te praten. Zo ook met dit. De misdaad van graaf Neville vertelt het verhaal van Henri Neville, een door geldzorgen geplaagde graaf met talent voor het organiseren van feesten. Hij laat zich het hoofd...

Onwaarschijnlijk slechte klucht

door: Alex Hoogendoorn 1 like
De misdaad van graaf Neville Het adellijke gezin Neville bezit weinig meer dan de schijn van waardigheid en een pauper kasteel dat uit geldnood te koop wordt aangeboden. Als de graaf op een ochtend wordt gebeld door de secretaresse van een waarzegster, blijkt dat zijn dochter was weggelopen. De...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic