De ontdekking van Dafne

2

Artikelen 1

De ontdekking van Dafne en andere verhalen uit de Nederlandse atletiekgeschiedenis

Een Nederlandse sprinter die medailles won bij de Olympische Spelen, een hoogspringer die maar vijf centimeter van het wereldrecord verwijderd bleef, discuswerpers in de wereldtop... onze atletiekgeschiedenis is rijker dan je zou denken.

In zijn boek maakt Kees Sluys een fascinerende rondgang door de boeiende atletiekgeschiedenis van Nederland. Te beginnen met selfmade man Jan Brasser, die bij de Olympische Spelen van Berlijn indruk maakte op de tienkamp. Hij vertelt het verhaal van de 'beste blanke sprinter' Tinus Osendarp, van tienkamper Eef Kamerbeek en van sprintster Wilma van den Berg, de 'gazelle van de Europese atletiekarena's'.

Hij buigt zich over het formidabele werptrio Cees Koch, Erik de Bruin en Rutger Smith, en uit zijn bewondering voor de langeafstandloper Jos Hermens, hoogspringer Ruud Wielart en hardloopster Ellen van Langen. En natuurlijk beschrijft hij de onweerstaanbare opkomst van Dafne Schippers, het grootste sprinttalent sinds Fanny Blankers-Koen.

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
18 juni 2016
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046820988 , 9789046820995


Artikelen over De ontdekking van Dafne

Hebban Sterrenparade (29)
07 augustus 2016 2 likes
  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

Een historie van de Nederlandse atletiek in 9 verhalen

door: Jan M. Jorna 1 like
Atletiek is typisch een sport die ik vooral tijdens de Olympische Spelen volg èn natuurlijk als er een fenomeen opstaat als Dafne Schippers! Zo anders als Kees Sluys die een gepassioneerd liefhebber is van atletiek en dan vooral van de meerkamp. In zijn jonge jaren (eind jaren vijftig) verslond...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic