De Romanovs

27

Artikelen 5 Spots 1

De bejubelde auteur van Stalins jeugdjaren en andere meeslepende biografieën heeft met De Romanovs een toegankelijke, levendige en zeer onthullende geschiedenis geschreven over de uitzonderlijke mannen en vrouwen die Rusland drie eeuwen regeerden.

In dit fascinerende werk wendt Simon Sebag Montefiore zijn talent voor geschiedschrijving aan om het verhaal te vertellen van de grootste en meest complexe keizers en keizerinnen van de Romanov-dynastie (1613-1918), over hoe hun hof functioneerde, en over het evenwicht tussen persoonlijkheid en macht bij elke tsaar.

Gebruikmakend van archiefmateriaal dat na de val van de USSR beschikbaar kwam, slaagt Montefiore erin de werkelijke wereld tot leven te brengen van legendarische persoonlijkheden als Catharina de Grote en Nicolaas II, en laat hij de lezer kennismaken met een aantal minder bekende, maar alleen al om hun seksuele uitspattingen en andere scandaleuze of decadente wederwaardigheden des te meer tot de verbeelding sprekende leden van deze eminente familie.

Een lijvig boek over lusten en onlusten, intriges, samenzweringen, fascinerende karakters, politiek en macht. Een boek dat de diepere wortels van het huidige Rusland genadeloos blootlegt en dat van de eerste tot de laatste bladzij zowel duizelingwekkend informatief als extreem onderhoudend is.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
1024
Laatste editie
15 oktober 2018
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046820421 , 9789046820704 , 9789046823903


Artikelen over De Romanovs

De zomer in sterren
08 september 2016 4 likes
Hebban Sterrenparade (33)
04 september 2016 3 likes
Hebban Sterrenparade (29)
07 augustus 2016 2 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Literatuur Club / Wie wint de wedstrijd: Wat wordt jouw eerste van 2018?
15 januari 2018 73 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 30,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 30,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijHebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Een magistraal meesterwerk

Simon Sebag Montefiore is wellicht minder bekend dan zijn vrouw Santa Montefiore die al heel wat romans op haar naam heeft staan. Maar ook Simon heeft heel wat bestsellers geschreven en zijn werk is in meer dan 30 talen vertaald. Hij studeerde geschiedenis en werkt als historicus, journalist en schrijver. Als buitenlandcorrespondent reisde hij vele keren naar de Kaukasus, Oekraïne en andere...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic