De romanovs

Lezerswaarderingen

5 4 4 4 3 3 2 0 1 0
Andere media
NRC:
Parool:

De Romanovs

11

Artikelen 5 Lijsten 1

De bejubelde auteur van Stalins jeugdjaren en andere meeslepende biografieën heeft met De Romanovs een toegankelijke, levendige en zeer onthullende geschiedenis geschreven over de uitzonderlijke mannen en vrouwen die Rusland drie eeuwen regeerden.

In dit fascinerende werk wendt Simon Sebag Montefiore zijn talent voor geschiedschrijving aan om het verhaal te vertellen van de grootste en meest complexe keizers en keizerinnen van de Romanov-dynastie (1613-1918), over hoe hun hof functioneerde, en over het evenwicht tussen persoonlijkheid en macht bij elke tsaar.

Gebruikmakend van archiefmateriaal dat na de val van de USSR beschikbaar kwam, slaagt Montefiore erin de werkelijke wereld tot leven te brengen van legendarische persoonlijkheden als Catharina de Grote en Nicolaas II, en laat hij de lezer kennismaken met een aantal minder bekende, maar alleen al om hun seksuele uitspattingen en andere scandaleuze of decadente wederwaardigheden des te meer tot de verbeelding sprekende leden van deze eminente familie.

Een lijvig boek over lusten en onlusten, intriges, samenzweringen, fascinerende karakters, politiek en macht. Een boek dat de diepere wortels van het huidige Rusland genadeloos blootlegt en dat van de eerste tot de laatste bladzij zowel duizelingwekkend informatief als extreem onderhoudend is.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
1024
Laatste editie
05 juli 2016
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046820421 , 9789046820704
Bestel dit boek vanaf  €49,99 bij

bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders


Streaming lezen of luisteren (met een abonnement)

Advertentie

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Een magistraal meesterwerk

Simon Sebag Montefiore is wellicht minder bekend dan zijn vrouw Santa Montefiore die al heel wat romans op haar naam heeft staan. Maar ook Simon heeft heel wat bestsellers geschreven en zijn werk is in meer dan 30 talen vertaald. Hij studeerde geschiedenis en werkt als historicus, journalist en schrijver. Als buitenlandcorrespondent reisde hij vele keren naar de Kaukasus, Oekraïne en andere...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van