De verdwenen schilderijen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 9 3 6 2 1 1 1
VN:

De verdwenen schilderijen

17

Gelezen 21 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 2
Thrillers & Spanning   Topics 0
In 1941 worden de in Nederland wonende joodse bankier Otto Lisetsky en zijn vrouw Lili door de nazi's afgevoerd en omgebracht. Hun beroemde schilderijencollectie wordt als 'Feindvermögen' geconfisqueerd en verdwijnt naar Duitsland. In 1947 overlijdt Han van Meegeren, de man die vlak na de oorlog werd ontmaskerd als de meestervervalser die voor vele miljoenen perfect nagemaakte Vermeers had verkocht aan hooggeplaatste nazi's. Meer dan vijftig jaar later overlijdt een gerespecteerde kunstkenner en vriend van privédetective Jager Havix. In zijn nalatenschap bevindt zich een onbekend gebleven vervalsing van Van Meegeren. Niet veel later wordt Havix benaderd door de erfgenamen van de Lisetsky's. Stap voor stap dringt Havix binnen in een kunstwereld waar nog steeds blijkt te worden gehandeld in roofkunst. Hij ontdekt dat een gerenommeerde Nederlandse kunsthandel de onderhandse verkoop van de Lisetsky-collectie voorbereidt. Dan wordt een rijke verzamelaar vermoord en pleegt een succesvolle beurshandelaar zelfmoord. Terwijl Havix met steeds grotere haast naar de anonieme verkoper van de Lisetsky-collectie zoekt, ontdekt hij schokkende feiten over de herkomst van de opgedoken vervalsing van Van Meegeren.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Serie
Jager Havix (2)
Uitgeverij
Atlas
Eerste editie
20 juni 2006
Laatste editie
03 augustus 2011
ISBN
9789045012254 , 9789045020389
Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Joodse schilderijen

door: Jeroen Beghin 1 like
De Nederlander Gauke Andriesse begon eerder dit jaar een reeks rond privé-detective Jager Havix. Na De dode opdrachtgever is De verdwenen schilderijen het tweede deel. Het boek draait rond de schilderijenhandel tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog. De joden werden toen tweemaal bestolen. Eerst...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De verdwenen schilderijen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken