Advertentie
De weg

De weg

5
Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 2
Young adult Artikelen 1 Lijsten 1 Top25's 1   Topics 0
Het enige waar Holly Hogan geluk uit haalt, zijn de herinneringen aan haar moeder. Ze haat haar leven en haar pleeggezin. Alles verandert wanneer ze een pruik vindt. Met de blonde, glanzende lokken voelt ze zich een ander mens. Ze is nu Solace: een stoer meisje met een sexy loopje en een grote mond, dat gewoon wegloopt als iets haar niet bevalt. Een meisje dat op zoek gaat naar haar moeder in Ierland.

Ik richtte mijn hoofd op en staarde in de spiegel. Het leek of de kamer donkerder werd. Buiten was de regen overgegaan in sneeuw. Het haar van de pruik en mijn eigen dunne bruine haar zaten langs de randen door elkaar heen. Ik was half Holly Hogan en half een of andere gek die ik niet kende. Kalm blijven, meid, zei ik tegen mezelf. Doe normaal. Met bonzend hart stopte ik de donkere lokjes weg. Daarna borstelde ik de fantastische asblonde haren naar voren, en weer naar achteren, met een rechte scheiding. Toen ik klaar was, legde ik de borstel neer en haalde diep adem. Ik deed het lampje bij het bed aan, zodat de schaduwen verdreven werden naar de hoeken van de kamer. Toen keek ik weer in de spiegel. Daar was ze. Het nieuwe meisje.
Genre
Young Adult
Fictie 15+
Uitgeverij
Van Goor
Laatste editie
07 augustus 2011
ISBN
9789047520351
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 3 3 2 2 0 1 0

Artikelen over De weg

De wereld rond met Young Adult
24 mei 2017 3 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

kaft

door: Zazou 1 like
Een YA boek, waarvan de kaft je ervan zou weerhouden om het boek te lezen. Siobhan schrijft vlot en het verhaal bouwt een zekere spanning op, maar de climax blijft achterwege.

Roadtrip met een tiener

door: DorienN 1 like
In De weg ga je op roadtrip met Holly Hogan en haar alter ego Solace. Holly is een veertienjarig meisje uit een kansarm milieu. Ze is voor de tweede keer vanuit een gezinsvervangend tehuis in een pleeggezin geplaatst en heeft het daar niet naar haar zin. Ze wil naar haar moeder in Ierland en loopt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook